Brønshøj er ikke ligefrem startet med prangende resultater, men ..

Fodbolden ruller igen. Heldigvis !

I første omgang drejer det sig om træningskampene, derefter venter de større udfordringer. Og som det plejer for Brønshøjs vedkommende, så skal man altid tage indledningen med et gran salt. Også i år – hvor det er blevet til en sejr, en uafgjort og et nederlag. Alle mod klubber som ligger under BB. Men kender vi sportschef Ibsen og cheftræner Hansen ret, så er der fuldstændig styr på tingene. Det her er en opstart – og tilmed igen med afgang- og tilgang for divisionsholdets vedkommende.

Måske også derfor har man valgt forholdsvis overkommelige modstandere til lige at spille den rigtige startopstilling ind. Da vi på netavisen så programmet for træningskampene, undrede vi os i øjeblikket over, at ingen modstandere var over BB, men fandt så ud af, at der måtte være en naturlig forklaring. Hvad nytter det at møde Brøndby eller FCK, når man endnu ikke har spillet sit mandskab ind – og så risikere at få nogle gevaldige øretæver ?

Så kampen lørdag – eller skal vi sige kampene lørdag mod henholdsvis GVI fra Danmarksserien og Skjold fra Københavnsserien var faktisk lige vigtige, fordi BB stillede med to mandskaber, som var en blandet cocktail af nye og etablerede. Derfor har Christian Haslund faktisk hele to kampreferater at berette.

Tæt tåge i træningskampene

tekst og foto: Christian Haslund

Kampen mod GVI gav spillerne god træning i benene, men også et nederlag på 0-2

Der var godt gang i naturens egen røgmaskine i lørdagens træningskampe, da en tyk tåge havde lagt sig over kunstbanen. Men heldigvis lettede tågen lidt i løbet af kampene. Den første var mod GVI fra Danmarksserien, hvor det blev til et 0-2 nederlag, mens det blev til en 2-1 sejr over Skjold fra Københavnsserien, takket være to mål af Younes Nielsen.

Brønshøj – GVI 0-2 (0-2)

Til dagens to træningskampe var der blevet blandet i truppen, så begge kampe havde deltagelse af divisionsspillere og prøvespillere.

I kampen mod GVI foregik de første 30 minutter uden, at nogle af holdene fik overtaget. Alligevel kunne gæsterne bringe sig foran 1-0 efter et kvarter.

Et frispark blev slået ind fra venstre side, og ved forreste stolpe dukkede GVI’s Mikkel Føge op og headede bolden i mål.

Efter 28 minutter kom Brønshøjs første chance, da et frispark blev begået lige uden for feltet. Dette tog Oskar Tranberg sig af, men han måtte se bolden ramme muren, og det endte med et hjørnespark.

Kort efter havde hvepsene igen en god frisparksmulighed lige uden for feltet. Skuddet var hårdt og fladt, og GVI’s Oliver Levin havde problemer med at holde det, men returen blev sendt over mål. Der var dog forinden fløjtet for offside.

Pause – og så skal der tegnes og fortælles skiftevis af cheftræner Jesper Hansen og sportschef Thomas Ibsen

I 1. halvlegs overtid udbyggede gæsterne deres føring til 2-0, da de på en omstilling efter et Brønshøj-hjørne, fik sendt Patrick Ehlers afsted, og han scorede sikkert ud chance for den nye keeper Kasper Tvede.

1. halvleg var bare otte minutter gammel, da en GVI-spiller tog brydertag om Patrick Naundrups hals, og efterfølgende blev præsenteret for det røde kort. GVI fik dog lov til at sende en ny spiller ind.

Herefter kom en god Brønshøj-periode, hvor det blev til flere gode chancer. Bl.a. et hovedstød fra anfører Jamil Fearrington, men gæsternes Oliver Levin præsterede en god redning. Senere blev det også til en trippelchance til hvepsene, men igen fik GVI raget kastanjerne ud af ilden.

I løbet af ugen havde spillerne haft hård fysisk træning, og det kunne ses i kampens sidste ti minutter, hvor GVI igen kom frem til nogle gode muligheder. Men flere mål blev det ikke til, og det endte derfor med et 0-2 nederlag.

Mål: 0-1: Mikkel Føge (15) 0-2: Patrick Ehlers (45)

Brønshøj – Skjold 2-1 (1-0)

tekst: Christian Haslund  foto: Thomas Løser

Brønshøj satte sig fra starten på kampen, men nogle egentlige chancer blev det ikke til. Første mulighed kom efter 24 minutter, da et indlæg fandt Philip Rejnholds hoved, men højrebackens forsøg strøg forbi stolpen.

Godt ti minutter senere var der dog gevinst, da Rejnhold viste sine gennembrudsevner frem og fandt Younes Nielsen inde i det lille felt. Her kunne den store angriber sikkert score til 1-0.

Younes Nielsen scorede to mål og var skabte uro i Skjold forsvaret

Resten af 1. halvleg forløb med et Brønshøj-overtag, men det var så som så med højdepunkterne.

1. halvleg var kun to minutter gammel, da Skjold fik udlignet. En bold blev spillet ud i højre side, og her kunne en umarkeret Skjold-spiller sende bolden ind bag Johan Gårdsvoll til stillingen 1-1.

Skjold var ti minutter senere tæt på at bringe sig foran 2-1, men en god fodparade fra Gårdsvoll forhindrede endnu en Skjold-scoring.

I stedet for kunne Brønshøj bringe sig foran 2-1, da et indlæg blev slået ind fra højre side. Her var Skjold-forsvarsspilleren overmatchet i hovedstødsduellen mod Younes Nielsen, og hvepse-angriberen kunne score sit andet mål i kampen. 2-1 til Brønshøj.

Om det var bidende koldt ? Det var ikke ordet – billedet taler vist for sig selv

Det var dog tæt på, at kampen skulle ende uafgjort. Fem minutter før tid fik Skjold en kæmpechance, men skarpheden svigtede hos Skjold-spilleren, da han alene med Gårdsvoll sendte bolden forbi mål. Hvepsene tog derfor med et 2-1 resultat 2017’s første sejr.

Mål: 1-0: Younes Nielsen (37) 1-1: Skjold (47) 2-1: Younes Nielsen (65)

Næste træningskamp er på lørdag den 11. februar kl. 12.30, når efterårets modstander, Frem, kigger forbi Kunstbanen. Senere samme dag og sted spiller 2. holdet træningskamp mod VB1968 kl. 14.15.