Brønshøj Kirkes Pigekor med i Tivolis Luciaoptog

Som en del af den store nedtælling til Juleaften spiller den 13. december, kendt som Luciadagen, en ikke helt uvæsentlig rolle. Der er nok tale om en svensk skik, hvor et fakkeloptog gik fra ødegård til ødegård med den smukkeste pige forrest for at vække gårdens karle. Danskerne har for længst taget traditionen til sig som deres egen og bruger anledningen til at tænde lys og håb i mørket. Tirsdag den 13. december fra kl. 17.30 kan man opleve et rekordstort optog med over 100 piger iført hvide luciakjoler, mens de bl.a. synger ”Nu bæres lyset frem” i Tivoli.

                               lucia-optog_tivoli_julen-2015_chris-campbell-3

Tivoli har til lejligheden samlet fem forskellige kor, der tilsammen tæller over 100 unge til i et stort fælles kor. Koret består af udover af piger også af enkelte drenge fra Frederiksberg Sogns Pigekor, Dragør Kirkes Børne- og Ungdomskor, Vesterbro Sogns Børne- og Ungdomskor, og Brønshøj Kirkes Pigekor og Sankt Cæcilia Juniorkor. Udover Luciasangen fremfører sangerne også ”Et barn er født i Betlehem”, ”Dejlig er den himmel blå”, ”Ding, dang, engleklokkers klang”, ”We wish you a Merry Christmas”, ”En rose så jeg skyde” og ”Il est né le Divin Enfant.”

Koret går fra H.C. Andersen Slottet i retning mod Nimb, hvor det første stop er,  når mørket har lagt sig over Haven, tirsdag eftermiddag 13.december kl. 17.30.