Brønshøj bør hædre sine gamle koryfæer

IMG_0558Selv i dag så mange år efter navnkundige Ove Andersen, (Brønshøjs første landsholdsspiller), findes hans navn undtagelsesvis på en af nutidens supportertrøjer.

FODBOLD: Kigger man i historiebøgerne hos Brønshøj Boldklub, så er der mange store navne, som nærmest er gledet over i glemsel, efterhånden som årene er gået. Lad os nævne store personligheder som f.eks. Ove Andersen, Benny Lohse, Willy Kragh, Erik Nielsen, Preben Arentoft, Børge Thorup, Per Friis, John Bengtsson, Per Røntved, Kent Nielsen, Leif Sørensen og Brian Kaus for nu at tage nogle af dem. Ikke alle lever i dag, men det skulle jo ikke være nogen hindring for, at man hylder dem for deres indsats for klubben.

I dansk fodbold har man Hall of Fame – et bestemt stort lokale i Parken – hvor buster af de største navne står side om side. Det ville jo nok være lige i overkanten i en klub som BB. Men mindre kan også gøre det. Derfor vil Brønshøj netavis hjælpe de sort/gule til et mindre men bestemt ligeså godt og velment alternativ. Vi vil skabe Wall of Fame, simpelthen en væg i klublokalerne i Tingbjerg, hvor billeder af klubbens største navne vil hænge side om side. Det vil ske i et tæt samarbejde med Arbejdernes Landsbank i Brønshøj, som i forvejen er “sportens bank”. Filialbestyrer Christian Barret synes godt om ideen og har indvilliget i at være med til at lave Wall of Fame i BB.

Rent praktisk vil projektet være ret så enkelt. Man kunne eventuelt – (bare som et forslag) – bruge den lange gang i klubhuset til formålet, og i stedet for specielle buster af spillerne, så blot hænge et pænt stort billede op af hver enkelt, som nu bliver udvalgt til æren.

2700-netavisen vil tage initiativ til, at man får nedsat et udvalg – naturligvis med folk fra BB, – som kan arbejde videre med sagen. Vi kan ikke overhovedet forestille os, at man ikke vil løfte armene i BB og juble over dette tiltag. Og såvel første kåring – som de efterfølgende – vil naturligvis ske med værdighed og stil. Man kunne eventuelt forestille sig, at der hvert år på klubbens fødselsdag – 15. maj – kom et eller flere nye navne på Wall of Fame.