Brønshøj fik en kedelig start mod B.93 i sæsonpremieren

FODBOLD: Hvad man måske inderst inde havde frygtet skete lørdag eftermiddag på Østerbro Stadion i sæsonpremieren mod B. 93. Brønshøjs “nye” mandskab blev besejret af hjemmeholdet med hele 4-1 efter 2-0 ved pausen. Men vores udsendte ser nu ikke så mørkt på tilværelsen trods nederlaget. Ingen af de to mandskaber spillede nemlig nogen stor kamp. 93’erne havde bare en spiller, som kunne sparke bolden i kassen – og det gjorde forskellen.

Øv-dag på Østerbro

tekst og foto: Christian Haslund

Brønshøj fik en skidt start på sæsonen, da det blev til et 1-4 nederlag mod B93 på Østerbro. Det var en åbningskamp, hvor begge hold lavede fejl, men B93 var det bedre til at omsætte modstanderens fejl til mål. Lars Emil Juel Andersen scorede hvepsenes enlige kasse.

Der var debut til syv spillere i dagens kamp. Philip Rejnhold, Oskar Tranberg, Sian Hansen, Christoffer Boateng og Younes Nielsen startede inde, mens Oskar Høybye og Nico Jørgensen blev skiftet ind i løbet af 2. halvleg.

Brønshøj satte sig på kampen fra start og fik presset hjemmeholdet, men havde svært ved at spille sig frem til chancer. I stedet var det B93, der kom frem til afslutninger, og især Emmanuel Ogude var en sand plage for Brønshøjs defensiv, hvor kantspilleren kom frem til to afslutninger. Den ene var tæt på at ende med en scoring, men Yousuf Butt kom godt ud af sit mål og fik blokeret.

B93-BB-06_08_10-Butt-med-en-stor-redning_To

Efter tyve minutters spil kom de sort/gule frem til første chance, da Younes Nielsen forsøgte sig fra kanten af feltet, men bolden strøg lige over B93’s mål.

B93 kom bedre med i kampen, og efter 24 minutter blev Ogude sendt afsted i højre side. Her lavede han en smart stopfinte og fandt Andreas Heimer inde på midten. Heimer tog et træk, inden han sendte bolden over i det lange hjørne. 1-0 til værterne.

Men Ogude var ikke færdig med at stråle i regnvejret, der så småt var begyndt at melde sin ankomst over Østerbro. For kort før pausen prøvede han lykken fra 30-35 meters afstand, og herfra hamrede han bolden i kassen. 2-0 til B93, hvilket også var stillingen ved pausen.

Kampen var dog langt fra afgjort, og vi har tidligere set Brønshøj vende 0-2 til noget positivt. Men håbet om et comeback blev slukket efter bare to minutter af 2. halvleg, da B93 fik alt for meget plads foran BB’s felt. Bolden endte hos Omar Roshani, der tog et træk og herefter sendte bolden ind bag en chanceløs Butt. 3-0 til hjemmeholdet.

B93-BB-06_08_10-tilskuerne_En

BB’s supportere mødte igen talstærkt op for at støtte drengene

Hvepsenes onde ånd, Emmanuel Ogude, gjorde det kun værre for Brønshøj midtvejs i 2. halvleg, da han, i forbindelse med et frispark, dukkede op ved forreste stolpe og headede bolden i netmaskerne til stillingen 0-4.

I forbindelse med målet stødte Ogude sammen med hvepsenes målmand Yousuf Butt, og sidstnævnte kom så slemt til skade, at Brønshøj blev nødt til at skifte ud på målmandsposten.

Efter 4-0 målet trak B93 sig tilbage og overlod spillet og initiativet til Brønshøj, men Jesper Hansens tropper havde stadig svært ved at skabe chancer. Fem minutter før tid blev det lidt lettere for hvepsene, da den tidligere Brønshøj-spiller Nicklas Granzow lavede to frispark mod Boateng, og da dommer Casper Thorsøe Jr. vurderede, at begge frispark var til gule kort, måtte Granzow forlade banen før tid.

I kampens døende sekunder fik Lars Emil Juel Andersen pyntet lidt på resultatet, da han fik hovedet på Boatengs hjørnespark og gjorde det til kampens slutresultat 1-4. Det var samtidig Lars Emils første officielle mål for hvepsene.

Brønshøj får allerede på tirsdag mulighed for at komme op på hesten igen, da det gælder 1. runde i DBU Pokalen, hvor Frederiksværk fra Serie 2 lægger græs til opgøret, der starter kl. 18.30.