Brønshøj kæmpede tappert - men AGF vandt 2-1

FODBOLD: Hvis man så kampen fra tribunen som helt neutral tilskuer, må man konstatere, at AGF vandt en fortjent sejr på 2-1 over BB i onsdagskampen på Tingbjerg Ground. Men så er det også sagt.

Nu blev det ganske velspillede og intense opgør altså set med lidt hjemmebane briller – og så må man bare ærgre sig gul og sort over, at BB indtil bare fem minutter før tid holdt stillingen på 1-1. Så trådte jydernes suverænt bedste spiller Kim Aabech til endnu engang og scorede sejrsmålet til 2-1.

IMG_1468

Her udligner Oke Akpoteva faktisk for BB til 1-1, selvom det er lidt svært at se

Kigger man på de første 45 minutter var det underholdende og ganske spændende. Banen voldte spillerne store problemer, og det var blandt andet derfor, at BB’s ellers glimrende back Oliver Fredsted mistede bolden i en ellers ganske ufarlig situation. Det betød sekunder efter en frispilning til Kim Aabech, og han scorede sikkert hos Nicklas Dannevang. Målet gav AGF en god periode på omkring 10 minutter, så lykkedes det for Oke Akpoveta at udligne under noget, der lignede lidt klumpspil foran jydernes mål. 1-1 og ny spænding.

Efter pausen fortsatte begge mandskaber med at gå til stålet, og her må vi for én gang skyld rose kampens dommer Bejnamin Willaume-Jantzen, som tillod, at der blev givet og taget fra begge hold. Det benyttede de sig af, og efterhånden udartede spillet sig ikke ligefrem for tøsedrenge. Men sol og vind blev delt lige – så klap på skulderen til dommeren.

IMG_1473

AGF pressede hårdt mod kampens afslutning, og til sidst gav det pote med en scoring til 2-1

Efterhånden som halvlegen skred frem, begyndte kræfterne at slippe op hos hjemmeholdet, selvom man må tage hatten af for den kampiver, alle de sort/gule viste. Og på bænken havde århusianerne stærke folk siddende. Det gav en lang række meget nærgående chancer til jyderne, men bolden var hele tiden lige ved og næsten – lige indtil fem minutter før tid, så fik Kim Aabech scoret sejrsmålet til 2-1 under kæmpe jubel fra de mange tilskuere fra det jyske, som havde taget turen med.

Synd for Carit Falch og hans tropper at ende efteråret på den måde. Nu ligger BB ubehageligt nær nedrykningsstregen – og det er pokkers ærgerligt, fordi anden halvdel af turneringen ellers har budt på gode kampe og tætte opgør. Lad os håbe, det gode spil kan genoptages til næste år, når sidste halvdel af turneringen afvikles.

Lørdag slutter BB sæsonen af med pokalopgøret mod Skive på TG. Kampen spilles kl. 13 og gælder en plads i kvartfinalerne til foråret.