Har vi det ikke dejligt ? Brønshøj slog B.93, og nu ser det meget lovende ud to kampe før afslutningen

14715518_1132703350110962_8564932044972770225_o

Brønshøjs supportere har det dejligt for øjeblikket. Nu skal det bare holde !

FODBOLD: Vi må igen bukke anerkendende for Brønshøjs spillere, som lørdag eftermiddag vandt den yderst vigtige kamp mod B.93 på Tingbjerg Ground med 2-1 efter 1-0 ved pausen. Ikke alene var det en revanche for 1-4 nederlaget på Østerbro i sæsonens første kamp, det var også en aktuel styrkeprøve mod et hold, som gennem længere tid har ligget i top 4. Med sejren ser det bestemt lovende ud. Der resterer to kampe, hvor af den næste på lørdag den 29. oktober absolut skal vindes. Det er mod Fredensborg på Tingbjerg Ground. Men det kan risikeres, at der først efter den sidste kamp i Hvidovre 5. november findes en afgørelse på, om BB har sikret sig en plads i det spændende oprykningsspil til foråret.

Naundrup strålede i regnen

Tekst og foto: Christian Haslund

I silende regn og på en drivvåd bane fik 440 tilskuere set Brønshøj få revanche over B.93, da det blev til en 2-1 sejr i lørdagens opgør. Begge hold kom frem til en del chancer, men hvepsene viste sig skarpest. Især hurtige Patrick Naundrup gjorde liver surt for B.93 på en tung bane, og dette resulterede i to mål af angriberen. Det hele blev dog lidt for spændende de sidste ti minutter.

14567357_1132702813444349_6549505365155613784_o

Paraplyer i de rigtige farver – og de var vigtige i dag i det pjask øsende regnvejr

B.93 lagde ud med et godt pres fra start og skabte flere halvfarlige situationer, der bl.a. resulterede i et par hjørnespark. Men nogen afslutninger blev det ikke til fra gæsternes side i kampens første tyve minutter. Deres bedste mulighed i indledningen var faktisk en hasarderet tilbagelægning af Simon Sharif. Her fik bolden fart på i det våde græs, men heldigvis for den unge hveps gik bolden forbi Johan Gårdsvolls mål.

Brønshøj var derimod mere direkte i deres spil, og et par gange opstod der muligheder for at trykke af udefra. Dette blev dog ikke udnyttet og chancerne løb ud i sandet.

Men efter 18 minutters spil blev bolden erobret oppe på B93’s banehalvdel. Lynhurtigt sendte Oskar Tranberg en bold i dybden. Her fik Naundrup prikket den forbi en forsvarsspiller, inden han tog et træk udenom 93-keeperen Ronni Raun og sendte bolden i mål. 1-0 til Brønshøj.

Det var som om, målet fik B93 til at vågne lidt op, og kort efter fik de deres første reelle chance i kampen. Denne tilfaldt gæsternes topscorer Emmanuel Ogude, men hans afslutning manglede saft og kraft, og Gårdsvoll kunne nemt redde bolden.

Ogude skulle dog få flere muligheder i kampen, og fem minutter senere forsøgte han sig igen. Denne gang var Jeffrey Ofori vågen og kom ned i sidste øjeblik, hvor han fik blokeret. I denne periode stod der B93 på det meste, og de skulle også komme frem til flere chancer.

Først var det Sebastian Czajkowskis tur, men fra en liggende position formåede han at sparke bolden over mål, blot en halv meter fra mållinjen. Kort efter fik Czajkowski en ny mulighed, men denne gang resulterede det blot i et kæmpehul i luften, inden Andreas Heimer sparkede bolden over mål. Og minsandten om B93’s angriber ikke fik en tredje mulighed for at score, men hovedstødet fik ikke nok fart, og bolden sejlede i en blød bue lige ned i Gårdsvolls favn.

Men hvepsene havde også deres mulighed. Bl.a. var Naundrup tæt på at gøre det til 2-0, da han fik en ny friløber, men køligheden svigtede, og forsøget endte med at stryge over mål. Derudover havde både Nico Jørgensen og Tranberg et par fornuftige forsøg udefra, begge måtte se disse blive reddet eller blokeret.

Så på trods af gode chancer til begge hold, var stillingen kun 1-0, i Brønshøjs favør efter de første 45 minutter. Dette skulle dog ændre sig ret hurtigt inde i 2. halvleg.

14589982_1132702750111022_3475179413415395025_o

Naundrup bringer BB foran 2-0 umiddelbart efter pausen

Der var nemlig kun spillet 35 sekunder efter pausen, da bolden lå i kassen. Igen viste Tranberg stort overblik og spillede endnu en gang Naundrup fri. Denne gang svigtede angriberen ikke, da han fik prikket bolden forbi en fremadstormende Raun og ind i kassen. 2-0 til hvepsene samtidig med at Naundrup bragte sig alene i spidsen på klubbens topscorerliste med sit 6. sæsonmål.

Herefter trak Brønshøj sig tilbage og overlod meget af spillet til B.93. Gæsterne havde dog svært ved at skabe nogen åbne chancer. Bedste mulighed kom da Tarik Mourhrib headede på mål fra kanten af feltet. Her strøg bolden i en blød bue over Gårdsvoll, men heldigvis for Brønshøj ramte bolden oversiden af overliggeren og gik ud til målspark.

Man havde på fornemmelsen, at skulle B.93 score, så krævede det en individuel indsats fra en unik spiller. Sådan en har gæsterne i form af Emmanuel Ogude. Selvom han størstedelen af tiden havde haft det svært overfor både Daniel Anusic og Simon Sharif på backpladserne. Men godt 18 minutter før tid snørede han tre mand, inden han blev nedlagt i feltet. Straffespark til B.93.

Dette skulle B.93’s topscorer selv tage sig af, og han sendte stensikkert kuglen i kassen, da han fik Gårdsvoll til at gå til den forkerte side.

Det reducerende mål indledte et sandt stormløb mod hvepsenes mål, og i to omgange ville B93 havde et nyt straffespark, men dommer Janus Vorms fløjte forblev tavs.

Og mens fans på tribunen blev tyve år ældre, kæmpede, fightede og forsvarede Brønshøj sig bravt, og efter tre minutters overtid lød dommerens sidste fløjt, og spillerne kunne fejre sejren ved at kure hen ad det våde underlag.

14590021_1132703966777567_1064621749997155966_o

Forståelig jubel hos spillere og supportere, og så skal der kures på den regntunge bane

Alle håber på en ny sejr, når det gælder efterårets sidste hjemmekamp. Her er det igen revanchetid, når Fredensborg kommer på besøg på lørdag d. 29. oktober. Bemærk at kampen spilles kl. 14.