Brønshøj Stenhuggeri har virkelig lokal historie bag sig

Skulle nogen ikke vide det, så har Brønshøj Stenhuggeri på Frederikssundsvej en lokal historie bag sig, som bare siger sparto. Siden 1901 har dette hæderkronede firma ligget i bydelen, og indtil 2007 faktisk på samme adresse, hvor det hele startede, nemlig på hjørnet af Brønshøjholms Allé og Frederikssundsvej.

sten1

I dag er Stenhuggeriet rykket længere ned mod Husum, og ligger i dag på Frederikssundsvej 242 på hjørnet af Astersvej. Her sidder Carsten Trudsholm og styrer butikken, der gennem flere generationer har leveret gravsten til lokalområdet. Han var egentlig uddannet kok fra Hotel Marina og i en periode køkkenchef på Sporting Club, men sideløbende med det hjalp han sin onkel, der var stenhugger på Bispebjerg. Her fungerede Carsten Trudsholm som halvdags granitsliber. Og så dukkede der pludselig et godt tilbud op, så han helt skiftede fag og kom over i stenbranchen som fastansat.

sten3

– Jeg har altid været glad for at være i Brønshøj, fortæller Trudsholm til 2700-netavisen. – Det er et dejligt sted, hvor jeg godt kunne tænke mig at flytte til og købe et hus, hvis det ikke var så dyrt. Alle jeg løber ind i er lokalpatrioter, og det sætter jeg stor pris på. Og så er det jo et gammelt og traditionsrigt firma, jeg arbejder i. Man vil blandt andet kunne se lidt af det gamle domicil på en af væggene i vores showroom. Det er altså sjovt, at der i så mange år har været gang i den.

admin-ajax (1)                 sten4

admin-ajax (2)

Her ses tre perioder i Stenhuggeriets lange liv. Nederst som det så ud kort før, man flyttede det længere ned ad Frederikssundsvej til den nuværende adresse.

– Jeg er meget glad for mit job. Den rådgivning jeg giver kunderne, hvor af de fleste er her for første gang, kan jeg mærke betyder meget. De bliver godt hjulpet af, at jeg kan vejlede hele vejen igennem. I hvert fald er de meget tilfredse, når vi har afsluttet opgaven. Men der er også udfordringer i det. Nogen kunder kommer med en speciel holdning til, hvordan det skal se ud. Så arbejder vi os hen imod noget, de kan acceptere. Andre kunder går mindre op i det.

sten2

– Vi er med hele vejen fra gravstenen vælges, skrifttyperne og teksten aftales og til den færdige sten er placeret på kirkegården. Det er betryggende for kunderne, og jeg kan mærke, de sætter stor pris på den service. For øvrigt har Brønshøj Stenhuggeri fire granitbrud på Bornholm, så vi kan altid levere varen, tilføjer Carsten Trudsholm.

På 2700-netavisens og Brønshøj Boldklubs tipskupon er Trudsholm fast inventar. – Vi vil meget gerne støtte lokalt, og bare tanken om at der går direkte penge i Brønshøjs kasse, tiltaler os meget. Selv holder jeg med alle vores lokale klubber, men naturligvis har jeg også mit favorithold i Superligaen, slutter Carsten Trudsholm med et skævt smil.