Brønshøj Torv er blevet mit andet hjem, siger Mogens pølsemand

Han kom fra Bornholm og har prøvet de fleste steder af i hele landet, blandt andet som gårdsanger. Men så kom han til Brønshøj for 23 år siden, og her har han slået sig ned både privat og forretningsmæssigt.

IMG_1568

Man kender jo efterhånden det halve Brønshøj gennem pølsehuset her, og det er jeg glad for

Mogens Bruno Larsen har i 23 år haft pølsevogn på Brønshøj Torv. Først som lejer og siden som ejer af den lille hyggelige vogn, hvor forbipasserende lige kan stoppe og få stillet sulten og luftet dagens problemer. – Ja pladsen her er faktisk med tiden blevet mit andet hjem, fortæller Mogens til 2700-netavisen. – Jeg møder hver dag dejlige mennesker og er fuldstændig faldet for Brønshøj, som skiller sig ud fra andre steder i Danmark. Og jeg ved, hvad jeg taler om, for jeg har stort set oplevet alle steder af landet. Venlighed og en utrolig lokalpatriotisk holdning er det gennemgående træk hos de mennesker, jeg kommer i kontakt med hver dag. 

IMG_1577

Så er jeg klar til en ny arbejdsdag

Stort set hver dag går jeg med min pølsevogn fra garagen, som ligger bare 150 meter fra torvet og til den plads, jeg har haft i alle de år. En frisk tur – som jeg fryder mig over. Tænk bare hvis jeg havde en garage et par kilometer væk ! Det ville være surt. Og navnet på vognen giver jo sig selv – Øboen’s pølsehus – jeg er jo fra solskinsøen Bornholm, nærmere bestemt fra Klemensker. Derfor fryder det mig også, at jeg på menuen har en vaskeægte “Super Aage”- pølse, som består af oksekød fra Svaneke slagteren. Den er der gang i, men jeg har også en meget speciel ostepølse, som er meget populær. Endelig er der “Langelænderen”, som man aldrig går fejl af.

IMG_1573

Super Aage er en ægte bornholmsk specialitet, og den kan jeg varmt anbefale

De sidste mange år har jeg haft en loyal og trofast afløser, nemlig Jette, som jeg også danner par med rent privat. Vi har været sammen 16-17 år – og det fungerer fint også at samarbejde med pølsevognen. Da jeg i sin tid kom til Brønshøj, boede jeg i Rolandsgården, men i dag er hjemmet flyttet til Bellahøjhusene, hvor vi efterhånden har boet en del år. Engang  i mellem er der folk, der spørger mig, hvor længe jeg bliver ved. Til det kan jeg kun svare, at jeg ingen planer har om at stoppe. Så længe helbredet og humøret er med mig, så vil jeg fortsat være fast inventar på Brønshøj Torv, som er blevet mit andet hjem, slutter Mogens pølsemand.

IMG_1588

Jette og Mogens sørger for, at folk ikke behøver at gå sultne fra Brønshøj Torv ..

Et andet sted i byen har en tidligere divisionsspiller fra Brønshøj slået sig ned i samme branche, og ham besøger netavisen på et senere tidspunkt.