Brønshøj var tæt på overraskelsen i Thisted - men satte 2-0 føring over styr

Man kan godt sige, at dagens resultat i Thisted var meget upratisk og uanvendeligt for begge mandskaber, for et enkelt point i en så vigtig kamp ødelagde en del for dem begge. Tre point til et af holdene havde været brugbart. Men nu blev det altså 2-2 efter at BB havde ført 2-0 ind i 2. halvleg. Så fik Thisted hul på bylden, og kampens slutresultat blev uafgjort. De sort/gule kan godt ærgre sig, for sejren var virkelig indenfor rækkevidde. Da de omkringliggende resultater samtidig ikke flaskede sig for BB, så er chancen for en oprykning forholdsvis lille. Brønshøj skal vide de to sidste, og så skal de andre hold sætte point til. Det kunne ellers være en fed finale i Brabrand på turneringens sidste dag, når BB kommer på besøg. Lige nu ser det ud til, at jyderne ligger til at rykke op, men for pokker hvor er der flere hold, der kan komme i betragtning. Christian Haslund var med i Thisted, og her er hans indtryk fra lørdagens kamp.

bb-thi4

2-0 var ikke nok

tekst og foto: Christian Haslund

Umiddelbart ville et point på en svær udebane i Thisted være godkendt, men det var en flok skuffede spillere, der gik i omklædningsrummet, da dommeren fløjtede kampen af. Grunden til dette var, at hvepsene med 25 minutter tilbage af kampen førte 2-0 og så ud til at have puttet thyboerne ned i sækken. Men som trold af en æske sprang Thisted op af sækken og fik udlignet til 2-2. Et resultat, som de vil være gladest for i Brabrand, Frem og Nykøbing, der alle tog tre point i dag.

På trods af pointtabet i dag, så er Brønshøj dog stadig med i oprykningskampen, men det kræver sejre i de to sidste kampe, samtidig med at de andre hold smider point. Så det ser svært ud, men det er bestemt ikke umuligt.

Præcis ligesom sidste weekend indkasserede Thisted et hurtigt mål, da Oliver Fredsted fik erobret bolden helt oppe ved Thisteds felt. Han spillede bolden ind til Sharza, der uden at betænke sig sendte bolden i kassen. 1-0 til Brønshøj.

Så sluttede sammenligningen med sidste uges kamp også. Thyboerne havde generelt svært ved at skabe chancer i første halvdel af første halvleg. Men så begyndte begge hold til gengæld også at vælte sig i chancer.

Først var Jonas Skovengaard tæt på at gøre det til 2-0, men måtte se sit forsøg blive reddet på stregen, så ramte Sharza stolpen og til sidst endte Daniel Anusic’ forsøg i sidenettet.

For Thisted var det først Mikkel Agger, der testede Vilfort, så forsøgte Babajide sig, men måtte se sit skud blive rettet af. Dernæst opstod en klumpspilssituation i Brønshøjs felt, men en Brønshøj spiller fik heroisk kastet sig ned og blokeret Thisted-afslutningen. Babajide forsøgte sig nok en gang, da han trak ind i banen, men her leverede Kasper Vilfort en klasseredning, og endelig ville Sead Gavranovic også deltage i løjerne, men BB-keeperen havde styr på afslutningen og lod bolden gå ud til målspark.

Så på trods af et hav af chancer til begge hold kunne Brønshøj gå til pausen med en 1-0 føring.

bb-thi3

Anden halvleg blev ikke ligeså chancerig som første. Til gengæld kom der flere mål. Thisted pressede på for at udligne, men selvom meget af spillet foregik på Brønshøjs banehalvdel, kom thyboerne ikke frem til de helt store muligheder. De var tættest på, da Jeppe Svenningsen fik hovedet på ved bagerste stolpe, men hårdt presset headede han forbi mål.

I stedet for fik Brønshøj bragt sig foran 2-0, da Lars Emil Juel Andersen med en dyb stikning fandt Anusic, der sled sig foran Thisted-forsvaren og alene med Kevin Ray Mendoza scorede den 20-årige hveps sikkert langs jorden.

Men 2-0 er som bekendt den farligste føring, og bare tre minutter senere fik Thisted reduceret efter et frispark. Dette blev slået ind til bagerste stolpe, hvor Thomas Quorning dukkede op og headede bolden i kassen til stillingen 1-2.

Minuttet efter fik Brønshøj en stor mulighed for at bringe sig foran med to mål igen, da både Skovengaard og Juel Andersen var helt frie. Førstnævnte tog sig af afslutningen, men præcisionen var ganske enkelt en mangelvare, og han sendte bolden langt forbi mål. En situation, hvor hvepsene ellers kunne have lukket kampen.

Så skete det, der ikke måtte ske. Thisted fik udlignet til 2-2, og hvem andre end Mikkel Agger skulle gøre det onde mod Brønshøj. Thisteds topscorer modtog bolden ude i venstre side og trak ind i feltet. Her svingede han venstrebenet og med et fladt skud sendte han bolden forbi Vilfort og ind i netmaskerne til stor jubel for hjemmeholdets fans.

Ingen af holdene kunne dog være tilfredse med et uafgjort resultat, da Brabrand tidligere på dagen havde vundet, så den stod på indianerfodbold i kampens slutfase, samtidig med at spillerne også var ved at være trætte efter en tempofyldt kamp på en varm sommerdag.

Brønshøj fik en masse omstillinger, hvor de ofte var i overtal, men den sidste aflevering kiksede gang på gang, så chancerne løb ud i sandet. Thisted derimod fik afsluttet deres angreb, men Vilfort fik positioneret sig rigtigt og fik reddet forsøgene.

I kampens sjette overtidsminut sendte Thisted målmanden med frem, uden at det førte noget med sig, og kort efter fløjtede dommer Brian Jessen kampen af.

Næste kamp for Brønshøj finder sted på lørdag den 11. juni kl. 15 – i sæsonens sidste hjemmekamp – mod Middelfart, hvor det forhåbentlig kan blive til en ny sejr over fynboerne.