Chokoladekunstneren fra Islevhusvej

 

IMG_1076

Tina Møller har virkelig fået gang i chokoladeproduktionen på Islevhusvej.

– Det er jo ikke bare chokolade… det var drømmen om at få mit eget, hvor jeg selv bestemmer og styrer, hvordan tingene skal være og hvorfor. Drømmen om at skabe noget, som adskiller sig fra alle de andre gode chokolader. Som er noget andet på en dejlig måde, der taler til de, der gerne vil kræses for. Det var drømmen om at lave lige præcis den rigtige smag, og lige præcis det rigtige udseende. 

Sådan siger Tina Møller, som virkelig har fået god gang i sin lille chokoladefabrik på Islevhusvej 33 i Brønshøj.

Så derfor er chokoladen fra Chokolade-Hex noget særligt, og det har flere og flere fået øjnene op for.

– Jeg har mange forskellige råvareleverandører for at få den bedste smag fra alle produkter, og vælger at bruge de bedste bæredygtige produkter hvor det overhovedet er muligt. Smagen er generelt mindre sød end hos andre chokoladeproducenter. Jeg bruger en 85% mørk chokolade til alle mørke stykker, en 41% lys chokolade og en suveræn hvid chokolade produceret med rørsukker så den er mere beige end hvid. Alle 3 chokolader består af kakaobønner fra Sydamerika, og er produceret af to forskellige producenter i Tyskland, fastslår Tina Møller.

Lige i denne tid strømmer bestillingerne ind, og det er nogle helt specielle ønsker, kunderne kommer med. Mens 2700-netavisen var på besøg, kom en bestilling på chokoladefodbolde til en konfirmation, og sådan bliver det ved. Tina Møller kunne også vise et musikalsk eksempel på sine små kunstværker, nemlig to guitarer i ren chokolade.

IMG_1075

Guitarer og noder – intet er for svært for Chokolade-hexen fra Brønshøj

– Jeg laver så vidt muligt alt selv, koger både fondant og ganache tilsat smag fra forskellig spiritus og andre gode sager, klassiske og med lidt usædvanlige mærker spiritus som giver chokoladen ekstra kant. Og så bruger jeg det absolut bedste indenfor marcipan og nougat. Chokoladestykkernes udseende er enkelt. Det er chokoladens smukke farver der taler til øjet, og dekorationen der gentager smagen i fyldet. Jordnært, klassisk, med et æstetisk twist som bare gør det bedre.

Man har mulighed for at se produktionens mange gamle støbeforme, som udstilles, så man kan se dem og vælge at få sine chokolader i dem.  Der er mange smukke chokoladerelaterede ting og chokoladeforme fra rundt omkring i verden.

Jeg anvender både de gamle og nye forme i produktionen, hvor alt man ønsker kan lade sig gøre. Produktionens store fleksibilitet giver mig mulighed for at lytte til hvad kunderne ønsker både med hensyn til smag og formgivning, tilføjer Tina Møller og slutter – Jeg har blandt andet en uddannelse som tegner og et universitetstudie i filosofi og kunsthistorie i bagagen, så jeg tager imod alle udfordringer, der melder sig.

24. april 2014