Danmission i Husum fejrer 3 års fødselsdag med stigende succes - men mangler frivillige

IMG_1052

Fredag den 8. maj kl. 10 – 17 slår Danmission, Genbrug, Husum Torv dørene op for et brag af en 3 års fødselsdag. Hele dagen vil der være tilbud, på mange udvalgte varer. Kaffe, te, saftevand og flødeboller til alle og ikke mindst et lotteri, hvor gevinsterne er store gavekort til forretningen. Sidste år, blev gavekortet på 500,- kr. vundet af et ungt par der netop stod for at flytte sammen, og derfor manglede mange små og store ting, til deres nye hjem. Deres glæde var ubeskrivelig da de pludselig have 500 kr. mere at handle for.

At genbrug er en god ting, vidner butikkens fantastiske salg om, sidste år solgte man for over 1 million kroner, bare i den forretning. Hvilket kun kan lade sig gøre i kraft af de 25 frivillige, som klarer både salg og transport af alt, lige fra små fine pynteting til store møbler. Trods de mange frivillige, er man ikke helt nok, så flere frivillige, vil gøre det endnu lettere at få bemandingen af de forskellige vagter til at gå op, i en højere enhed.

Fødselsdagsønsket er at blive nok frivillige til at man kan have åbent hver lørdag.

Danmission Husum bliver ofte spurgt, om man kun hjælper folk i andre lande, og her er svaret, nej det gør man ikke kun. Bare i København driver Danmission et værested. I forretningen har man lige nu tre frivillige, som alle er henvist fra blandt andet kommunen, fordi de har brug for en langsom udslusning i arbejdslivet, efter at været ramt af f.eks. sygdom.

Ved at bruge nogle timer hver uge i et skønt og socialt fællesskab, hjælpes også de mange der efter endt arbejdsliv, har brug for noget andet at stå op til – for det er jo lidt som man stadig er tilknyttet det pulserende arbejdsliv. Der hvor Danmission også gør en forskel i Danmark, er netop ved at have knapt 80 genbrugsbutikker, hvor priserne er så små, at alle gerne skal have råd til, at handle der.