Dansk blues i international topklasse

risager_balsgaard_beskaaret_pressefoto 

Thorbjørn Risager har gennem de seneste år slået sit navn fast på den internationale bluesscene som en sanger i den absolutte topklasse. Som vokalist besidder han de ganske særlige træk, der skal til for at blive mere end en ordinær bluessanger: Han har karisma, han har styrke og power – og ikke mindst en enestående stemme fuld af blues og soul. Han er ydermere en exceptionel komponist, og som guitarist balancerer han sine kraftfulde guitarfills perfekt til sangfraserne.

Anmeldere i hele Europa og USA har været meget begejstrede og Risagers musik er blevet spillet på mere end 40 radiostationer i 15 lande. Det ene af hans tre soloalbums ”From the Heart” har tilmed formået at være ”Cd of the Week” på BBC. Thorbjørn Risager er et særdeles efterspurgt navn på spillesteder og festivaler både i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Holland, Schweitz, Frankrig og England.

Da han tilbage i 2005 blev han kåret som ”Årets Danske Bluesnavn” i forbindelse med Copenhagen Bluesfestival lød komiteens begrundelse, at han måtte ”betragtes som en af Danmarks og Skandinaviens bedste unge bluessangere, og som en af tidens ypperste traditionsbærere af dansk bluesmusik.”

Det er pianisten Emil Balsgaard, der leverer akkompagnementet til koncerten ionsdag den 4. marts kl. 20 i Pilegårdens café. Balsgaard anses for at være en af landets fornemmeste repræsentanter indenfor boogie-piano-stilen, og sammen med Risagers guitar leverer de en uimodståeligt swingende bund.

Oplev to musikere, der opdaterer den traditionelle blues ved at skabe deres egen meget personlige version af den tilført en kraft og energi, som både får rummet at ryste og går ind i sjælen og hjertet.

I forbindelse med koncerten kan man købe en mørbradgryde m/ ris & brød til 69 kr. Maden serveres kl. 17-19 inden koncerten starter kl. 20.  Madbilletter købes senest tre dage før arrangementet. Koncertbilletter til 80 kr. i forsalg købes via www.pilegaarden.kk.dk.  Koncerten er arrangeret af Music House Brønshøj.