Et lokalt korarbejde for bydelens børn og unge

Børnekoret - presse maj 2016

Børnekoret

Den 4. koncert i Brønshøj Kirkes korfestival er den årligt tilbagevendende forårskoncert med Brønshøj Kirkes Børnekor og Brønshøj Kirkes Pigekor, onsdag den 25. maj kl. 17.30.

Omkring 55 børn og unge mødes hver onsdag eftermiddag i Sognecentret på Præstegårdsallé 5 og øver. I børnekoret kan man begynde, når man går i 2. klasse, og i pigekoret skal man gå i 6. klasse. Der er hver uge stor sangglæde og engagement fra både børn, korleder og deres faste akkompagnatør Martin Seier (Brønshøj Kirkes nye organistassistent).

Korene er på mange måder en musikalsk medspiller i det lokale samfund, og et gratis tilbud om sang- og musikundervisning på et højt niveau, blandet med stor sang- og musikglæde.

Pigekoret - presse maj 2016

Pigekoret

De optræder i Brønshøj Kirke, Brønshøj Torv og har desuden kunnet opleves i Vandtårnet og på Pilegården.

Fællesskab, sangglæde og dygtiggørelse af den enkelte korsanger er nøgleord i arbejdet med koret, siger Korleder Bente Kiil Toftegaard til netavisen. – Jeg lægger stor vægt på, at møde de unge mennesker i øjenhøjde og at lære dem færdigheder i en musikalsk opvækst, de også kan bruge uden for korets arbejdstid.

Pigekoret er netop vendt hjem fra årets korrejse som i år var en Danmarkstur, et stort nordisk korstævne ”Norbusang” afholdt i år i Holstebro. Sammen  med unge sangere fra hele Norden har de sunget sammen og udvekslet kortraditioner og desuden opført nykomponeret kormusik til lejligheden.

Børnekoret slutter deres sæson af ved at medvirke i Tivoli til Børnekorsdag lørdag den 4. juni. Så begge kor har mange oplevelser med sangen og musikken.

Ved koncerten den 25. maj vil korene vise lidt af, hvad de har arbejdet med i årets løb, og hvis der er børn, der overvejer at synge med i koret efter sommerferien, er det en god idé at møde op til denne koncert, hvor man netop får sig et levende indtryk af korlivet for børn og unge i Brønshøj Kirke.

Der er gratis adgang til koncerten, og måske mulighed for at synge med på en fællessang sammen med alle korsangerne.