Fernisering i Galleri Oxholm

Der er fernisering i det Brønshøj ejede Galleri Oxholm, Ravnsborggade 5 & 6 på Nørrebro lørdag den 30. maj kl. 12.00-14.00, hvor to kunstnere fra henholdsvis Polen og Norge udstiller deres værker. Vi bringer her lidt fra de to udstillere ..

we_care_a_lot

Roman Klonek, Polen

Roman Klonek (f. 1969, Kattowitz, Polen) har en svaghed for gammeldags tegneserier og japanske træsnit. Han studerede grafisk design i Düsseldorf i 90’erne og var blandt grundlæggerne af både kunstnergruppen ”Die Tapezisten” og tegneserie-magasinet ”Herrensahne”, der til dags dato er udkommet 12 gange. Da Roman  i slutningen af sin uddannelse lavede sit første træsnit, forelskede han sig med det samme i teknikken og arbejder udelukkende med denne teknik i dag. I femten år har han lavet værker med en bred vifte af løjerlige, semi-menneskelige væsner, helst i pinlige eller upraktiske situationer. Stilen er en bizar balancegang mellem propaganda, folklore og pop art.

Roman arbejder med venner i hans atelier i Düsseldorf.  

252-aug-223x150cm-1024x690

Håkon E. Danielsen, Norge

– Jeg er blevet bedt om at skrive ti linjer om mig selv og mine malerier, men det kan jeg desværre ikke give jer. På ti linjer tvinges jeg til at være så præcis, at der ikke er plads til det væsentlige – rummet mellem fornuften og det emotionelle. Det er ofte paradoksalt. Jeg efterstræber ikke et logisk ståsted. Jeg modsiger mig selv. Jeg arbejder nok hellere imod overbevisningen om, at fornuften er den sejrende del af mit væsen. Jeg har sagt til mange, at jeg ikke arbejder med kunst. Jeg arbejder med det igangværende maleri. Det er det, jeg arbejder med, ikke kunst, men jeg er kunstner. Jeg kan godt lide, at noget giver mening og ingen mening på samme tid – at det er vinklen og fokusset og konteksten, som ændrer dette. At det kommer an på hvilket humør, jeg er i. Hvordan skal dette kunne forklares i en lille snappy tekst? I sidste ende er det egentlig såre simpelt – jeg skaber indhold i min tilværelse… og det fylder så meget, at det larmer.

Udstillingen vises til og med søndag den 21. juni.

 

Åbningstider:

Tirsdag-fredag: 13.00-17.30

Lørdag-søndag: 12.00-15.00