Filmskole åbner i Pilegården til marts

Filminteresserede børn og unge får nu mulighed for at dyrke deres filmlyst i Pilegården.

Den 4. marts slår Pilegården dørene op for den første mini-filmskole i byen. Sammen med professionelle filmmagere skal byens filminteresserede 10-14-årige lære at lave deres egne film.

Mange filmtilbud til børn og unge kræver lange ansøgningsrunder og optagelsesprøver. Det er en skam, synes de to bagmænd, filmproducer Stine Lauritzen Larsen og billedkunstlærer Patricia Boberg. Derfor har de skabt mini-filmskolen ”Klar, parat, ryk!”Patricia Boberg_Stine Lauritzen Larsen_copyright Stine Lauritzen Larsen_...

I løbet af 12 uger skal børnene lære alt fra, hvordan man skriver et manuskript, skaber en spændende hovedperson, laver et storyboard, bruger nærbilleder og totalbilleder, til hvordan man filmer og klipper sin film sammen, så den bliver en samlet og medrivende historie. Børnene skal selv være skuespillere, instruktør og fotograf/klipper på deres egen film, og de skal lave film, sådan som de professionelle gør det, ”ude i den virkelige verden”. Hele forløbet slutter i forsommeren med en fornem gallapremiere i Pilegården.

– Vi glæder os vildt meget til at arbejde sammen med børnene i Brønshøj og Husum, siger Stine Lauritzen Larsen. – ”Klar, parat, ryk!” er en del af et større filmtilbud til børnene i bydelene. Vi er også i gang med at sætte en række animationsworkshops for børnehavebørn i søen. Det bliver også en form for mini-filmskole, hvor børnehavebørnene i fire institutioner skal have mulighed for at lege med stopmotion animation på iPads. Det er et pilotprojekt, som vi håber, vil sprede sig fra efteråret, så så mange børn som muligt kan få lov til at lave film her i lokalområdet.

Mini-filmskolen er 12 onsdage kl. 15:30-17:20 fra den 4. marts – 20. maj (ekskl. ferier). Pris: 950,- pr. barn, når man er to venner, der tilmelder sig samtidig. Ellers er prisen 1.600,- kr. pr. barn. Betales første gang. Max. 24 deltagere. Tilmelding på klarparatryk@gmail.com senest 25. februar.