Flere nøgleord for regeringens forslag til finansloven

Bedre velfærd, flere job og styr på økonomien. Det er nøgleordene for regeringens forslag til finanslov for 2015.

2700-netavisens udsendte medarbejder fotograf Hasse Ferrold til pressemøde i anledning regeringens forslag til ny finanslov

På velfærdsområdet lægger regeringen med finanslovforslaget op til en vækst i det offentlige forbrug på cirka 4 mia. kr. i 2015, svarende til et løft på 0,8 pct. Det giver blandt andet plads til at igangsætte regeringens sundhedsudspil, der skal sikre, at kræft og kroniske sygdomme opdages tidligere og behandles mere effektivt.
 
Finansminister Bjarne Corydon siger:
– Med forslaget til finanslov prioriterer vi vores fælles velfærd. Vi viser helt konkret, hvad forskellen er på regeringens politik og nulvækst. Det er blandt andet muligheden for at tilbyde en bedre behandling af kræft og kroniske sygdomme; et massivt løft af psykiatrien; og investering i uddannelse. Det kunne vi ikke få med nulvækst.
! FOTO HASSE FERROLD Forslag til finanslov 2015 Pressemøde 26 08 2014 3
 
På jobsiden har regeringen opjusteret forventningerne til stigningen i beskæftigelsen med 5000 personer både i år og i 2015. Det betyder, at beskæftigelsen forventes at vokse med 43.000 personer i alt over de to år.
 
Niveauet for offentlige investeringer i f.eks. veje eller andre byggeprojekter ligger fortsat højt. I 2015 forventes offentlige investeringer på cirka 43 mia. kr. – hvilket fortsat er blandt de højeste niveauer i over 30 år.
 – Selvom det lysner i økonomien, er vi ikke helt ude af krisen endnu. Derfor udnytter vi den plads, der er i finanspolitikken, inden for rammerne af en ansvarlig økonomisk politik. Den ansvarlige linje har bidraget til at Danmark har haft den fulde fordel af det lave internationale renteniveau, som også hjælper med at skubbe økonomien i gang. Finanspolitikken og de meget lave renter understøtter samlet aktivitet og beskæftigelse i dansk økonomi i 2015, siger Bjarne Corydon.
! FOTO HASSE FERROLD Forslag til finanslov 2015 Pressemøde 26 08 2014 2
 
 
Regeringen fastholder i forbindelse med udspillet til finanslov for 2015 forventningerne til væksten i år og næste år i forhold til vurderingen i maj. Væksten forventes således at lande på 1,4 pct. i 2014 stigende til 2,0 pct. i 2015.
 
Finanslovsforslaget ligger inden for rammerne af budgetloven og kravene i EU’s stabilitets- og vækstpagt.
 
Klik her for at læse mere om finanslovforslaget.