Fodbold kan være så ondt - men stor tak til Brønshøj for en fantastisk sæson

En af grundene til at de fleste elsker fodbold er, at spillet både kan være så ondt så ondt – men også så dejligt, så dejligt. For Brønshøj kan man efter sæsonens sidste fløjt sige, at det var ondt, at det hele ikke endte i fryd og gammen. I en periode som Christian Haslund omtaler i sit referat, var BB i 1. division. Men så scorede Nykøbing sejrsmålet til 3-2 i Thisted, og i de sidste sekunder udlignede Brabrand til 2-2. Om de havde fået det mål, hvis det fortsat havde stået 2-2 i den anden kamp, vil vi sætte spørgsmålstegn ved. Når det er sagt, så skal der lyde en kæmpe ros og tak til spillerne, som mod forventning har vokset med opgaverne i takt med at sæsonen skred frem. Det har simpelthen været en fornøjelse at følge. Og at det ikke lykkedes til allersidst, er selvfølgelig dybt ærgerligt, for hvem vil ikke gerne rykke en række op, hvis det er muligt. Nu blev det så i stedet Nykøbing Falster, der fik den tredje og sidste oprykningsplads, og kigger man sådan lidt på landkortet, så var det såmænd godt for sydhavsøerne igen at få en hold i næstbedste række.

Var i den 7. himmel i 16 minutter

tekst og foto: Christian Haslund

Det var så tæt på. Ja faktisk var Brønshøj i 1. division i 16 minutter, da der med 17 minutter tilbage af begge kampe stod 2-1 til Brønshøj, mens den stod 2-2 i kampen mellem Thisted og Nykøbing FC. Men først fik Nykøbing bragt sig foran 3-2 kort før tid, og i overtiden fik Brabrand udlignet til 2-2. Dermed gik oprykningen til Nykøbing FC.

Brønshøj var igen gode til at udnytte deres dødbolde, hvor Andreas Granskov fik scoret efter et frispark, og Jabar Sharza for femte gang i foråret sparkede et frispark direkte i netmaskerne. Brønshøj sluttede samtidig kampen med ti mand på banen, da Jeffrey Ofori fik sit andet gule kort godt ti minutter før slutfløjt.

Både før, under og efter kampen fyldte de mange medrejsende hvepse godt i billedet på Brabrand Idrætsanlæg, og ud over de mange, der selv var kørt der over, så havde Supporterne sendt en dobbeltdækker fyldt med hvepse til Aarhus-forstaden.

Nok engang startede en Brønshøj-kamp rodet, og det så ud til at passe Brabrand bedst, der var mest på bolden uden dog at blive farlige. Brønshøj havde meget svært ved at spille sig igennem til noget. Men så er det godt, at holdet har været så effektive på dødbolde i foråret.

Det var også efter et frispark, at hvepsene fik bragt sig foran. Oliver Fredsted spillede bolden ind i feltet, hvor den blev headet i retning mod Granskov. Her hoppede angriberen højest og headede bolden over i det lange hjørne. 1-0 til Brønshøj.

13433352_1043058172408814_4861615641959505533_o

Så fører Brønshøj 1-0 på et flot hovedstød af Andreas Granskov

Den føring fik kun lov til at holde i ti minutter, da en nedfaldsbold endte hos Lasse Post. Fra kanten af feltet sendte Post et langsomt og fladt skud mod mål. Bolden strøg igennem alt og alle og i mål bag en Kasper Vilfort, der så bolden for sent, og så stod den 1-1.

I 1. halvlegs sidste kvarter kom begge hold frem til gode muligheder, men både Kasper Vilfort og Mathias Rosenørn tog det, der kom, og holdene gik derfor til pausen ved stillingen 1-1.

2. halvleg var kun frem minutter gammel, da Brønshøj blev tildelt et frispark ca. 30 meter fra mål, og selvfølgelig var det Brønshøjs frisparkekspert Jabar Sharza, der skulle tage sig af det. En fan mente, at det var for langt ude, men en anden var helt sikker på: ”at den klapper han da ind”. Sidstnævnte fik ret, da Sharza med et hårdt og præcis skud sendte bolden over muren og ind i nettet bag en forstenet Rosenørn. 2-1 til hvepsene.

Målet tvang Brabrand længere frem på banen, da jyderne skulle bruge en sejr. Det gav Brønshøj nogle store muligheder, men både Daniel Anusic og Patrick Naundrup misbrugte alene med målmanden.

Efter ca. 73 minutters spil udbrød der stor jubel blandt de medrejsende Brønshøj-fans, da Thisted havde fået udlignet til 2-2 mod Nykøbing FC efter at have været bagud 0-2. Det betød, at Brønshøj pt. var i 1. division.

Men lidt over ti minutter tilbage af kampen blev hvepsene reduceret til ti mand, da Jeffrey Ofori modtog sit andet gule kort efter en nødbremse. Med en mand i overtal pressede Brabrand for alvor på og kom frem til adskillige muligheder, men præcisionen manglede hos jyderne.

I det 89 minut faldt stemningen hos Brønshøj-fansene, da Nykøbing på ny fik bragt sig foran, og så var det ligegyldigt mht. oprykningen, at værternes Mike Kaljo fik udlignet til kampens slutresultat 2-2. Men det ville have været skønt at slutte sæsonen med en sejr.

Det var også en flok skuffende spillere, der forlod banen, men de medrejsende fans leverede som sædvanlig en fantastisk opbakning.

13422465_1043123165735648_1468571393724296708_o

Det var næsten som at spille på hjemmebane. Hvepse Supporterne overdøvede hjemmeholdets publikum

Men selvom oprykningen glippede i sidste øjeblik, så har det været en fin sæson for Brønshøj alligevel efter store udskiftninger i truppen i sommerpausen, ny cheftræner og en trup bestående af et ungt hold. Det lykkedes for klubben at komme med i oprykningsspillet, og de var med i kampen om oprykning lige til det sidste.

Tilbage er kun at sige tak for en god sæson både på og uden for banen, og så vender Brønshøj stærkt tilbage i næste sæson.