Folketingspolitikerens eftermiddag i Brønshøj

IMG_1311

Folketingsmedlem og næstformand for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, havde i sidste uge sat en eftermiddag af til en rundtur i Brønshøj – hans opstillingskreds gennem flere år. I forvejen havde han bedt 2700-netavisen om at lægge en rute, så han fik set så meget som muligt.

Det gjorde vi så – og efter nogle timer kunne Peter Skaarup forlade bygrænsen med en lang række nye, spændende indtryk af vores dejlige 2700-Brønshøj. Nu skal det så ikke forstås derhen, at politikeren aldrig har været i området før. Det har han. Faktisk ikke så sjældent endda. Men en del af de steder vi viste frem var nye for ham.

Det startede med en tur i Tingbjerg, som er et område, Skaarup kender efter flere besøg. – Selv kirken har jeg været i, sagde han, da vi gik en tur på Ruten. Her var der for øvrigt flere, der genkendte Peter Skaarup – og som pænt hilste på. Det blev også til en enkelt lille snak.

IMG_1312

Der fra gik turen til Tingbjerg Ground. – Nå det er her, Brønshøj spiller sine hjemmekampe, sagde Peter Skaarup, mens han kiggede på det lille hyggelige stadion. – Ja jeg følger naturligvis hvepsene og glæder mig over, at de endelig igen er inde i en god periode. Det er aldrig nemt, når man skifter træner og mere end et halvt hold ud. Jeg har selv en søn, der spiller fodbold, og for mit eget vedkommende har interessen altid været der. Det har bare knebet med tiden. Jeg er jo fra Århus, og derfor er AGF et af mine favorithold.

IMG_1320

Så gik turen ned omkring mosen, som Peter Skaarup er meget betaget af. – Her er simpelthen så smukt, og så er her et dejligt fugleliv. Jeg kan godt forstå, beboerne herude er glade for den. Synd jeg desværre ikke har mere tid, for det ville have været dejligt med en gåtur i området. Men det får vente til en anden gang. Brønshøj har virkelig en oase, som vi bare skal værne om.

IMG_1322

Det havde ikke undgået Peter Skaarups opmærksomhed, at Husum Boldklub er meget i vælten for tiden. Ikke mindst på grund af klubbens fantastiske start på den nye sæson med sejre i alle kampe. – Jeg har fulgt klubbens succes gennem netavisen, og jeg kunne godt tænke mig at se, hvor de holder til, sagde han. Så vi kørte en tur i Husumparken, hvor vi mødte formanden for de blå/hvide Johnny Nielsen. Det blev til en rundvisning i klubhuset og en lille alvorlig snak om “de små klubbers trange kår i København”. Noget der gjorde indtryk på Skaarup, som han lovede at kigge lidt nærmere på.

IMG_1326

Nu skulle Peter Skaarup jo ikke tro, at Utterslev Mose er det eneste smukke sted, Brønshøj kan byde på. Så vi tog ham et smut til Degnemosen, som også viste sig fra sin bedste side. – Hvor er her dejligt, sagde han mens der var masser af fugleliv og gang i springvandet. – Bellahøjhusene ligger altså i nogle fantastiske omgivelser, og sikken udsigt der må være fra de øverste etager, sagde politikeren.

IMG_1331

Er man på Bellahøj, må man også et smut ind på en af de mest idylliske restauranter i København, nemlig den gamle Restaurant Bellahøj. Her fik Peter Skaarup lejlighed til at inspicere det totalt ny renoverede sted sammen den ene af restauratørerne Johnny Lykkegaard. – Jeg er meget imponeret, sagde Skaarup. – Her kunne jeg da godt forestille mig, at Dansk Folkeparti kunne holde nogle møder i fremtiden. Alene beliggenheden og så de gamle, smukke længer er enestående.

IMG_1336

Tiden fløj simpelthen afsted denne eftermiddag, men der skulle også lige være tid til at besøge et af Københavns mest populære aktivitetscentre – Grøndal MultiCenter på Hvidkildevej. Her ventede Teamchef Erik Hansen,Team Nord-Øst, og han var ikke sen til at invitere Peter Skaarup på en cykeltur i en af centrets mange faciliteter. – Jeg kender faktisk Grøndal MultiCenter godt, for jeg har blandt andet spillet badminton her nogle gange, sagde han, mens det blev til nogle enkelte tråd i pedalerne, mens teamchefen så til.

Så var tiden udløbet. Folketingspolitikeren skulle direkte til en anden aftale. Alt var ikke uventet på klokkeslæt. – Det har været en meget interessant og hyggelig tur, sagde Peter Skaarup. – Dejligt at møde lokale ildsjæle og se på de mange skønne faciliteter, Brønshøj har at byde på. Jeg vil glæde mig til næste gang, der bliver mulighed for at besøge bydelen.

—————–

Som avismand i 2700-Brønshøj får man mange sjove opgaver. Nu for eksempel en rundtur med Peter Skaarup. For nogle år siden var netavisens redaktør på tilsvarende rundtur med Ritt Bjerregaard, da hun lige var blevet overborgmester i København, og samme tur fik Frank Jensen, da han fulgte efter. Men uanset hvem der skulle være interesseret i at se Brønshøj, så er det altid med en vis stolthed og glæde, at bydelen vises frem.

—————–