Første fotos af Opel Astra Sports Tourer

Opel frigav tidligere på måneden de første fotos af nyheden, der også vises på den internationale biludstilling i Frankfurt. Som det er tilfældet med hatchback versionen, er Astra Sports Tourer en helt ny konstruktion med mere plads i kabinen, mere sikkerhedsudstyr, nye motorer og ny arkitektur.

Opel-Astra-Sports-Tourer-forfra

Opel viser både hatchback og stationcar versionen af den nye Astra på biludstillingen i Frankfurt. Astra Sports Tourer har de samme kvaliteter som den nye hatchback udgave af nyheden. Det vil sige nye motorer, helt ny undervogn og en ny platform, der giver basis for mere plads i kabinen på trods af, at de ydre rammer ikke er vokset og lavere vægt. 

Hatchback versionen får præmiere hos de danske Opel forhandlere i midten af november, og ca. seks måneder senere kommer Astra Sports Tourer til salg i Danmark og i resten af Europa.

Den nye Astra Sports Tourer har same ydre mål, som forgængeren det vil sige en totallængde på 470 cm, men føreren har 2,6 cm mere hovedhøjde og bagsædepassagererne har 2,8 cm mere benplads. Også bagagerummet er udvidet til nu at rumme op til 1630 liter bagage med bagsæderyglænet lagt ned og kun forsæderne i brug. Klappen til bagagerummet kan på visse versioner åbnes og lukkes elektrisk ved at vippe foden hen under kofangeren. For at øge fleksibiliteten under transport af bagage, kan bagsæderyglænet lægges ned i forholdet 40/20/40, og er bilen udstyret med FlexOrganizer er der forskellige hjælpemidler til at fastholde bagagen af hensyn til sikkerheden.

Som det er tilfældet med hatchback vejer Sports Topurer versionen op til 200 kilo mindre end sin forgænger til gavn for køreegenskaber, præstationer og brændstof. Letteste version vejer 1263 kilo inklusive fører. Motorprogrammet består udelukkende af nye turbomotorer med ydelser fra 95 hk til 200 hk.

Sikkerheden er også på højt niveau I den nye Astra Sports Tourer med advarsel mod utilsigtet vognbaneskifte og Lane Keep Assist, hvor rattet automatisk drejes tilbage til den korrekte position, hvis føreren ikke selv griber ind. Forward Collision Alert advarer føreren visuelt og akustisk om risikoen for at påkøre en forankørende, der holder en lavere hastighed eller bremser op. Hvis føreren ikke bremser kraftigt nok for at undgå en påkørsel, kan bilen automatisk øge bremsekraften eller helt overtage nedbremsningen.  Autonomous Emergency Braking er en nødbremse, hvor bilen bremser automatisk, så påkørsel helt undgås, eller risikoen for personskader i tilfælde af en påkørsel mindskes betydeligt.

 

 

Foto:

Som det er tilfældet med hatchback er den nye Astra Sports Tourer en helt ny Opel konstruktion udelukkende med nye turbomotorer. 

 

Foto:

De ydre mål er de samme, men indvendig er der mere plads i Astra Sports Tourer.