Herlev og Gentofte Hospital: Alle patienter får deres behandling

Kræftpatienter får den nødvendige kemoterapi, og testsvar forsvinder ikke. Patienterne kan være trygge ved at komme på Herlev og Gentofte Hospital. Der er ikke tale om kaos, som artikler i Ekstra Bladet kan give indtryk af.

Hverken kræftpatienter, demente eller andre patienter behøver frygte kaos på Herlev og Gentofte Hospital. Det indtryk kan man få af at læse Ekstra Bladets artikler i dag om indførslen af it-systemet Sundhedsplatformen på hospitalet.

herlev_1

– Alle patienter på hospitalet får deres behandling, og ingen har været i livsfare efter indførslen af Sundhedsplatformen. Det er vigtigt for os, at patienterne er trygge, og der ikke bliver skabt yderligere usikkerhed blandt mennesker, der i forvejen er ramt af måske alvorlige sygdomme, siger hospitalsdirektør Klaus Lunding.

Behandlingspakker
Dagens artikler i Ekstra Bladet nævner blandt andet, at der er store problemer med kemoterapi på afdelingen for blodsygdomme, Hæmatologisk Afdeling: Til trods for, skriver avisen, at læger, sygeplejersker og farmakonomer sidder sammen, forsvinder ordinationer.

– Det er ikke korrekt, at ordinationerne forsvinder. Der har været problemer med kemomodulet i Sundhedsplatformen, men de er ved at blive løst, og alle patienter har fået deres behandling, siger Lene Meldgaard Knudsen, ledende overlæge på Hæmatologisk Afdeling.

Læge, sygeplejerske og farmakonom sidder heller ikke sammen og lægger medicin ind. Der er bygget skabeloner med behandlingspakker for alle behandlinger. Det er en af fordelene ved Sundhedsplatformen fremfor det gamle system.

Desuden nævner avisen, at demente må vente længere.

– Den maksimale ventetid for den gruppe af patienter, der skal udredes under mistanke om demens, er steget fra maksimalt 22 uger til maksimalt 26 uger. Hvis vi af henvisningen vurderer, at patienten skal ses før, så ser vi patienten hurtigere. Alle demenspatienter får deres behandling, fastslår Jesper Erdal, ledende overlæge på Neurologisk Afdeling.

Et referat fra september
Ekstra Bladet bygger sin omtale, på hvad avisen kalder fortrolige og interne dokumenter fra et krisemøde blandt overlæger. Der er tale om et referat fra et møde i Overlægerådet på Herlev og Gentofte Hospital tilbage fra d. 1. september med 35 deltagere. Rådet er et netværk for overlæger og åbent for hospitalets mere end 500 overlæger.

Referatet fra overlægerne er kendt af hospitalsdirektionen samt sendt til mange interessenter, så det er hverken internt, fortroligt eller hemmeligt materiale

– Det er sikkert at komme som patient på Herlev og Gentofte Hospital. Vi kan kun opfordre til, at patienter eller pårørende tager kontakt til den afdeling, de er tilknyttet, hvis de føler sig den mindste smule usikre på den behandling og hjælp, vi kan give, siger Klaus Lunding.

Nyt it og nye arbejdsgange
Sundhedsplatformen, der blev indført på Herlev og Gentofte Hospital sidst i maj, er både et nyt it-system og en ny måde at indrette sundhedssystemet på. Det har medført nye arbejdsgange og ny teknik.

– Det er en stor forandring teknisk og organisatorisk, og det tager tid at indføre den. Vi er ikke i mål, og vi har været udfordret af bl.a. integrationer til andre systemer. Det arbejdes der stadig på, fortæller Klaus Lunding og fortsætter:

– Det har givet forsinkelser, men alle patienter er prioriteret lægefagligt. Personalet har ydet en kæmpe indsats, og det gør de fortsat – vi ved, det tager tid at udskifte 30 gamle systemer med ét nyt.

Ritzau