Historisk gadebillede på Sporvejsmuseet

PM_BilerDerFulgtes_DSC_0920

Lørdag den 30. juli er der besøg af fine gamle biler og deres stolte ejere på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, og der er særlig tæt trafik på museets sporvognslinje til Højbjerg Skov.

Klassiske biler fra seks årtier er repræsenteret, når Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm lørdag den 30. juli genskaber gadebilledet fra den lange årrække, da biler fulgtes med sporvognene. Det er syvende år, det midtsjællandske museum arrangerer træf for veteran- og vintagekøretøjer på to, tre eller fire hjul, og der er mulighed for at beundre et bredt sortiment af små familiebiler, erhvervskøretøjer, prestigekøretøjer og pjattebiler med ”vind i håret”.

Arrangementet ”Biler der fulgtes med sporvognene” har året 1972 som yngste aldersgrænse for de deltagende motorkøretøjer, eftersom det var året, da de sidste gamle danske sporvogne forsvandt fra gadebilledet. De fine veteraner deltager i en indbyrdes konkurrence årti for årti, hvor det er bilernes charme, der tæller – ikke antallet af hestekræfter eller andre tekniske specifikationer. De historiske køretøjer ankommer til museumsområdet omkring kl. 11.30 efter en fælles køretur i museets smukke omegn.

Kl. 13 er der musikalsk underholdning af Ruds Vedby Garden, og resultatet af dagens konkurrencer annonceres kl. 14.

Lørdag den 30. juli køres der desuden med ægte hestekræfter, som trækker en hesteomnibus. Det hestetrukne kollektive transportmiddel blev pensioneret af Københavns Sporveje i 1917. Både lørdag 30. juli og den efterfølgende søndag er der i øvrigt særlig tæt trafik på museets sporvognslinje til Højbjerg Skov nordvest for Skjoldenæsholm.

Sporvejsmuseet ligger ved Jystrup mellem Roskilde og Ringsted. Museet er i skolernes sommerferie åbent alle dage kl. 10-17, dog holdes museet lukket mandag. Der kan læses mere om Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm på museets hjemmeside www.sporvejsmuseet.dk