Husum Dyreklinik i verdensomspændende studie

Husum Dyreklinik er specialister i overvægtige kæledyr, og nu er den lokale dyreklinik blevet udvalgt til at deltage i stort verdensomspændende studie om hunde og katte, der vejer for meget.

Af Lotte Overbjerg – Foto: Royal Canin

Op imod en tredjedel af Husums hunde og katte har for meget sul på sidebenene, og derfor tilbyder Husum Dyreklinik at støtte og rådgive kæledyrsejerne, så dyrene kan komme ned i vægt.

Veterinærsygeplejerske Heidi Nielsen fortæller, at antallet af kæledyr, der er for tykke er stigende.  

2 Royal Canin still (2) (1)

Veterinærsygeplejerske Heidi Nielsen anbefaler kæledyrsejere at få vejet deres hund eller kat. Cirka en tredjedel af danske hunde og katte er overvægtige, og Husum Dyreklinik tilbyder slankerådgivning og kontrolvejning.

– Vi ved, at sunde kæledyr er glade kæledyr. Og hvis dyr vejer for meget, har de – lige som vi mennesker – mindre energi til at lege, og de har større risiko for følgesygdomme, siger Heidi Nielsen og forklarer, at overvægtige dyr har større risiko for at få ledsmerter, hjerteproblemer og diabetes. Derfor anbefaler hun, at kæledyrsejere får deres dyr vejet.

Kontrolvejning og slankeklub

Heidi Nielsen er uddannet til at rådgive hunde- og katteejere om det rette forløb, så deres kæledyr kan komme ned på deres normalvægt.

– Det handler om at erstatte det sædvanlige foder med et foder med lavt kalorieindhold og at finde den rigtige mængde af foder til det enkelte kæledyr. Valget afhænger af dyrets alder, køn og aktivitetsniveau, og om dyret er steriliseret eller kastreret, fortæller Heidi Nielsen, der også advarer mod at give hundene og kattene for mange kaloriefyldte godbidder.

Dyrene får også taget før og efter-billeder, som bliver lavet med specielle foto-paneler. Det første besøg er gratis, og herefter kan dyrene blive kontrolvejet og ejerne kan komme til opfølgende konsultationer i Husum Dyrekliniks slankeklub, hvor et medlemskab koster 300 kroner per halvår.

Gladere og friskere dyr

Der er ingen tvivl om, at dyrene får det bedre, når de taber sig, fortæller Heidi Nielsen.

– Ejerne fortæller, at dyrene er blevet gladere, mere legesyge og mere sociale i forbindelse med deres vægttab. Vi havde blandt andet en kat, der snorkede meget og ikke gad at springe op på høje steder. Men efter, den er kommet ned på sin normalvægt, er snorkeriet stoppet, og den er blevet frisk som en killing igen, fortæller Heidi Nielsen.  

Første verdensomspændende studie

Nu får Husums Dyrekliniks klienter mulighed for at deltage i et stort internationalt studie af vægttab hos hunde og katte. Sammen med 2000 andre dyr fra 60 forskellige lande modtager Husum Dyrekliniks klienter en særlig form for slankefoder, samtidig med, at de skal registrere, hvordan dyret reagerer på vægttabet.

– Målet med dette studie er at give kæledyrene mere energi og bedre humør, der skaber bedre livskvalitet. Det er jo, hvad vi alle sammen ønsker for vores kæledyr, siger Jakob Lassen, dyrlæge fra Royal Canin, der står bag studiet i Danmark.

– Det er første gang, der bliver gennemført et så grundigt studie, og det bliver spændende for dyreejere i Husum og omegn at skulle deltage på lige fod med dyreejere i hele verden – lige fra Australien og Indien til USA og Sydamerika, siger dyrlæge Jakob Lassen.