Pierre Madsen - Husums knockoutbokser ..

BOKSNING: Husums 26-årige professionelle sværvægtsbokser Pierre Madsen har fået en god start hos promotorerne Mogens Palle og Brian Nielsen. Siden sin debut er det blevet til fem kampe og ligeså mange sejre. Men fremtiden er lidt usikker lige nu, fordi TV2 ikke mere sender direkte fra stævnerne. Det betyder, at der skal findes en ny TV-kanal, som vil samarbejde med Danish Fight Night, og det er alt afgørende for, om det spændende og lovende projekt kan overleve. Så vil man bakke op om Pierre og hans kolleger, så mød op i Frederiksberghallerne på lørdag og oplev den virkelige stemning og atmosfære.

pierremadsen[1]

Pierre Madsen har det i sig, men skal huske at have paraderne oppe, ellers kan det gå galt.  (Foto: Danish Fight Night)

Gennem hele sit liv har Pierre Madsen boet i bydelen, og det vil han blive ved med. Hans kærlighed til Husum er stor, og som han selv siger – det er her, alle “rødderne” bor. Jeg er/har selv været en af dem, og jeg hører virkelig hjemme her..

Det er en lidt usædvanlig karriere, Pierre Madsen har taget fat på. Det blev kun til omkring 16-17 kampe som amatør, før Mogens Palle fik fat i ham. Et lavt antal når man ellers tænker på hvad normalen er, men det har sin forklaring.

IMG_2565    – Jeg har altid været stor og tung, fortæller Pierre. 

– Det har gjort, at jeg havde svært ved at få kampe, fordi min alder ikke rigtigt fulgte min størrelse. Og tro endelig ikke at jeg ikke har forsøgt mig i andre sportsgrene. Jeg har spillet både håndbold, basketball, volleyball og fodbold (i Husum Boldklub), men det gik ikke helt, som jeg gerne ville. Måske også fordi jeg var en lille tyk dreng. Så da jeg var 12 år gammel begyndte jeg så småt at slå mig på boksningen, måske fordi mine brødre boksede. Først var det i Kelly og senere i Lyngby bokseklub hos den tidligere professionelle bokser Michael Madsen. Jeg ville simpelthen af med hvalpefedtet. Men i takt med blandt andet hård vægttræning blev jeg godt nok slankere, men samtidig tungere, for fedtet blev pludselig lavet om til muskler.

IMG_2567  Min første såkaldte diplomkamp tabte jeg med et point. 

– Jeg var tung og yngre end de andre, og ham jeg mødte som min første udfordring havde flere kampe i ryggen. Det problem var vedvarende i den alder, jeg havde, så selvom jeg fortsatte, fik jeg ingen rigtige kampe. Derfor stoppede jeg som 16-årig og gik i lære som murer. Dog blev jeg ved med at holde mig i god form. Min vægt var 100 kilo, så jeg løbetrænede hver dag og lavede styrketræning.

IMG_2564  Og så er jeg en glad dreng med raske bemærkninger

Da jeg havde den “rigtige” alder vendte jeg tilbage til ringen, men det kneb fortsat med modstandere, ikke mindst fordi jeg slog for hårdt, så tiden stod ligesom igen stille for mig. Dog nåede jeg omkring 16-17 amatørkampe, før Mogens Palle ringede. Jeg havde indtil da bevist min slagkraft og havde nedlagt adskillige modstandere, fortæller Pierre Madsen med et smil på læben.

Han er vaskeægte Husum dreng fra Gadstrupvej. Er født og opvokset i bydelen og føler sig hjemme her. Så meget at han er ved at lægge sidste hånd på et hus, han selv har bygget på en af de lokale villaveje.

– Det ville da være skønt, hvis jeg en dag kunne vinde en titel hjem til Husum, siger han videre. – Jeg har det nemlig sådan, at går jeg ind for noget, så er det et hundrede procent. Det er enten eller ! Jeg har altid haft ambitioner, og med mit nye liv i Mogens Palles stald, skal det have sin chance. Den gamle, hæderkronede promotor har før vist, at han kan føre sine boksere frem til noget stort. Så det håber jeg på.

IMG_2563  – Jeg skal lære at passe bedre på mig selv i ringen

Med overgangen til professionel har jeg også fået dygtige trænere, som herser med mig. Jeg ved godt, jeg har den svaghed i kampene, at jeg forivrer mig, og det skal vi bare have pillet ud af mig. Det vigtigste er, at jeg lærer at passe bedre på mig selv. For godt nok kan jeg tage en øretæve, men for mange af dem er ikke godt. Så efter hver kamp evaluerer jeg min egen indsats, og jeg kan mærke, det bliver bedre. Jeg skal bare have det på rygraden og tænke mig om i ringen.

Pierre Madsen er i dag 26 år. Han er 190 cm. høj og vejer 110 kilo. Men de er godt fordelt. For at kunne passe sin træning, har han fået job som renovationsarbejder. Det betyder op klokken fire hver morgen, men det er en vanesag, siger han. Jobbet passer ham fint, og en anden meget kendt bokser havde jo samme arbejde efter sin karriere, nemlig Tom Bogs, som tilmed kørte i Husum gennem en årrække.

IMG_2568  – Selvfølgelig drømmer jeg om familie med kone og børn

indskyder Pierre, men lige nu er al min fokus rettet på boksningen. Jeg mærker stor opbakning fra mange i bydelen, og jeg fornemmer, jeg kan gå hele vejen. Hvor langt vil tiden vise, men udvikler jeg mig i samme takt som nu og fremover, hvorfor så ikke ? Recepten er træning, træning og atter træning – blandt andet med lange løbeture omkring mosen.

Danish Fight Night l¯rdag 3. december Ceres Park ≈rhus. SvÊrvÊgt, 6X3 min. omg. PIERRE MADSEN vs ADILSON DA SILVA SANTOS

Pierre Madsen kan slå hårdt, hvilket han beviser her. ( Foto: Danish Fight Night )

Jeg fik som nævnt ikke mange bokse kampe som ungdomsbokser, fordi jeg simpelt hen slog alt for hårdt, og jeg tager det som en kæmpestor cadeau, at et så stort boksenavn som Mark Hulstrøm sammenligner mit potentiale med selveste Super-Brians. Jeg skal lære hele tiden, og det er jeg mere end villig til, slutter Husums veltrimmede knockoutbokser.

Vi kan så håbe, at promotor Mogens Palle og Brian Nielsen kan finde en løsning på TV-problemet

Næste gang Pierre Madsen skal i ringen er som nævnt nu på lørdag den 11. februar i Frederiksberghallerne.