Tirsdag blev Copenhagen Historic Grand Prix plakaten 2015 afsløret

I forbindelse med et særarrangement på den imponerende Strøjer Samling fremviste Copenhagen Historic Grand Prix tirsdag aften plakatmotivet for begivenheden på Bellahøj til næste år ..

CHGP Plakat 2015

Det er en tilbagevendende tradition, at Copenhagen Historic Grand Prix udarbejder et fortællende plakatmotiv, som en hyldest til den historiske motorsportsweekend, der i 2015 afholdes den 1. og 2. august på Bellahøj Park i København.

På én og samme tid skal motivet være betagende og involverende, samtidig med at selve essensen af den historiske weekend skal indkapsles i en billedlig fortælling, om sensommerens forestående begivenhed. Årets 2015-plakat er udført i en stil inspireret af det tidlige 1900-tals racerløbs-plakater fortalt i en spændende og fascinerende grafisk stil. Fra kunsternes hånd* har ideen været at udarbejde en plakat, der tager beskueren helt tæt på de klassiske racerbiler, så oplevelsen bliver aktion-mættet med god fart over feltet. Derfor også den tiltede horisont og de dramatiske farver, der er med til at understrege plakatens visuelle udtryk.

Plakaten, der symbolsk vil kendetegne det ventende Copenhagen Historic Grand Prix i 2015, blev vist til offentligheden i forbindelse med et arrangement på Strøjer Samlingen tirsdag aften. Under overskriften ”Sidelæns = rå Rally” kunne de tilstedeværende, foruden et fascinerende indslag af den danske racerkører Kris Nissen, der i firserne kørte banesportsvogne i Gruppe C og sidenhen blev motorsportschef for Volkswagen, også opleve den nye CHGP-plakat, der kort tid efter vil være klar til julehandlen.

Foruden de mange historiske klasser og opvisningsløb, vil publikum til næste års Copenhagen Historic Grand Prix, igen kunne opleve moderne motorsport i form af Auto-G Danish Thundersport Championship, der i 2015 vil køre en fuld tællende mesterskabsafdeling i forbindelse med den traditionsrige racerweekend.

– Fra Copenhagen Historic Grand Prix er det en stor glæde at byde Auto-G DTC velkommen tilbage til vores historiske motorsportsweekend, siger adm. direktør, Jens Peter Lange.

– I de klassiske rammer har vi henover weekenden nu mulighed for at vise tilskuere og publikum motorsport fra ’dengang far var dreng’ og til nu. Det både løfter vores event, samt styrker vores ambition om at skabe en fantastisk motorsportsoplevelse for hele familien i et fuldt historisk perspektiv.

Kunstneren bag plakaten

Martin Nielsen er uddannet illustrator og grafisk designer fra Danmarks design skole. De sidste 16 år har Martin Nielsen, sammen med sin partner Charlotte Lund Nielsen, opbygget egen tegnestue (www.gekkographic.dk ), og udviklet deres færdigheder og kunnen. I dag tilbyder De et bredt spektre af stilarter og løsninger af enhver form for grafisk og illustrativ opgave. CHGP plakat 2015 er udarbejdet i fællesskab.