I morgen er der endnu en nytårskoncert i Kapernaumskirken

Torsdag den 12. januar kl. 17 er der igen en nytårskoncert med de skønneste orgeltoner i Kapernaumskirken, Frederikssundsvej 45. Koncerten varer 45 minutter og der er gratis adgang.

jens-e-christensen

Organist ved Vor Frelsers Kirke, Christianshavn, Jens E. Christensen, som spiller nytårskoncert,

Nytårskoncerten er samtidig den anden koncert af tre i Kapernaumskirkens orgeltrilogi, og det er festlige og pompøse stykker, som Jens E: Christensen, til daglig organist ved Vor Frelsers Kirke på Christianshavn, har sat på programmet. Barokmusik af den dansk-tyske orgelspiller Didrik Buxtehude og hans elev Nikolaus Bruhns, som var en rigtig virtuos, der kunne spille violin og orgel samtidig! Det kan Jens E. Christensen dog ikke, men han fremfører i hvert fald Præludium, Fuga og Ciacona i C-dur og Præludium i e-moll af de to nordtyske koryfæer.

Jens E. Christensen har i mange år kastet sin kærlighed både på spansk orgelmusik og ny moderne kompositionsmusik. Derfor får publikum nogle ”Tiento’er” at høre samt Bent Lorentzens storladne ”Saturnus-Saturday”. Da det er 200 året for Niels W. Gades fødsel, leverer Jens E. Christensen den smukke orgelkoral af den tidligere konservatoriedirektør og organist ved Garniskonskirken, ”Hvo ikkun lader Herren råde”, samt hans pragtfulde festpræludium over ”Lover den Herre”. En virkelig perle, som afslutning på en nytårskoncert med en organist i særklasse.

Om Jens E. Christensen kan man sige, at han i sig selv er gået hen og blevet en legende i dansk musikliv inden for den klassiske boldgade. Det mest prægnante ved Jens er nok hans ukuelighed i forhold til at bringe ny dansk orgelmusik frem, startende med værker af bl.a. Per Nørgård, Aksel Borup Jørgensen og netop Bent Lorenzen, i hvilken forbindelse folkene ofte har lagt urpremieren i hænder på Jens E, som han hedder i daglig tale.

Gratis. Varighed: 45 minutter.

Efter koncerten inviterer kirken på en forfriskning.