I morgen torsdag udkommer den nye Brønshøj-bog

2700-netavisen har haft fornøjelsen at følge tilblivelsen af den nye Brønshøj-bog, som i morgen torsdag bliver udgivet og lanceret hos Ipsens Kaffebar på Brønshøjvej. 

antony

Manden bag bogen Arne Lybech sammen med netavisens redaktør ved et tidligere møde hos Ipsens på Brønshøjvej ..

Prisen for bogen er 130 kroner, men ved receptionen i morgen hos Ipsens Kaffebar mellem kl. 13-14 – hvor alle er velkommen – sælges den for 100 kroner incl. en genstand ! Som vi før har pointeret, består bogen af forskellige personers erindringer fra “deres unge dage” i Brønshøj. Det er ganske underholdende læsning, som indeholder mange anekdoter fra bydelene.

Men hvem er egentlig Arne Lybech, som står bag denne bogudgivelse ? 

– Min interesse for Brønshøj er “ældgammel”. I tidernes morgen, da Foska havde de danske divisionshold og deres spillere på pakkerne, klippede jeg jo ud, fortæller Arne Lybech. – Med tiden havde jeg så godt som alle holdene. Men…jeg manglede seks Brønshøj spillere…Uanset hvor mange pakker havregryn vi købte…så var der NO Brønshøj. Min ven og jeg boede i nærheden af den kommunale losseplads. Dengang blev skraldespandene tømt direkte over på en hestevogn og kørt til pladsen. Vi gik ofte dernede af ren nysgerrighed. Og så skete miraklet…vi fik øje på en Foskapakke med seks Brønshøj spillere, der kiggede lige op på os. Vi tog forsigtigt pakken op, næsten uskadt og fik den med hjem. Så, måtte min mor i gang med neglebørsten og sæbe, og fluks havde jeg seks renvaskede BB spillere, omend noget flossede i kanterne. Dagen var reddet.

Senere fulgte jeg med i dansk fodbold og altid med interesse for Brønshøj. De senere år har jeg ofte lagt vejen omkring bydelen, når jeg har været på de kanter og boet på vandrehjemmet flere gange. Med tiden er jeg blevet meget glad for lokalområdet og lysten til at skrive en lille bog om bydelen og noget af dens liv er langsomt modnet, siger Arne Lybech og slutter:

– Jeg har i den forbindelse været heldig at have nogle gode kontakter, der har forsynet mig med viden, materiale og interviews er foretaget af undertegnede.

I morgen kan man både møde udgivereren og købe bogen hos Ipsens, og igen – alle er velkommen mellem kl. 13-14..