Igen i år slår Brønshøj Kirke dørene op for stor musikalsk begivenhed

Presse Messias 2014

Brønshøj Kirke gentager succesen og har denne gang pigekoret med. Her ses Thilde og Eva under korprøven.

Messias i Brønshøj Kirke

Kirken slår atter dørene op for en stor musikalsk begivenhed. Igen i år er det muligt at høre det store klassiske værk ”Messias” af Georg Friedrich Händel opført i den gamle lokale kirke. Hele to koncerter bliver det til nemlig lørdag den 29. og søndag den 30. november kl. 15.00. Billetsalget er startet, og der kan købes billetter à 150 kr på Brønshøj Kirkes kontor. Måske man ikke skal tøve for længe med at skaffe sig billetter. Da værket i julen 2011 blev opført i Brønshøj Kirke, blev billetterne solgt på kun to dage.

Værket består af tre dele, og man opfører sjældent det hele. Denne gang er det hele første og tredje del samt få satser fra anden del. Bl.a.. den mest berømte sats ”Halleluja-koret”.

Det er en opførelse hvor mange lokale kræfter har været i gang. Medvirkende er fire solister, et 10 mands orkester, Brønshøj Kirkes Udvidede Kor og Brønshøj Kirkes Pigekor.

33 lokale piger i alderen 11-15 år stifter på denne måde bekendtskab med ét af verdenshistoriens mest kendte og elskede værker. Pigerne medvirker på udvalgte satser og har arbejdet med musikken i flere måneder sideløbende med de mange andre ting, koret også medvirker til. Brønshøj/ Husum Lokaludvalg og andre fonde har ved hjælp af økonomisk støtte været med til at gøre disse to koncerter til en mulighed. Det bliver uden tvivl en oplevelse at se og høre de professionelle voksenstemmer, det professionelle orkester og de unge pigers stemmer, når de samles i en flot og mægtig lyd.

Det er både en meget stor udfordring og oplevelse for pigerne at arbejde med musikken. En hel enestående mulighed for at mærke, hvor lille man selv er i forhold til stor musik og kunst. Om musikken og det store arbejde det har været siger bl.a. Thilde og Eva på 14 år: – Det er hårdt arbejde, men storslået musik, hvor man er en lille brik i den store sammmenhæng. De to piger glæder sig meget til koncerterne, hvor de ved, at de skal være meget koncentrerede. De siger selv om musikken: – Den består af mange gode melodier, man er på – det går hurtigt, og pludselig har man en indsats, og så er det med at være vågen.

De har begge konstateret, at klassisk musik bestemt ikke bare er langsom og trist musik, og når koncerterne er forbi, regner de med at kunne sige, at det var al arbejdet værd. Heldigvis er der to koncerter, så de får lov at have følelsen af noget større to dage i træk. Pigerne håber, at der bliver udsolgt, og at mange vil dele oplevelsen med dem i Brønshøj Kirke.