Jens Kramer fik aldrig sit navn på Tingbjerg Grounds tribune, selvom han havde fortjent det

Der er sikkert mange af læserne, der kan huske starten på Tingbjerg Ground. Hvor en lille hæk og et hegn omkransede grønsværen, og cement – og træståpladser var der ypperste, man kunne byde på dengang. Det var starten. Men der var ingen tvivl om, at BB’s største ønske var at få en lille tribune, så man på den måde kunne skabe sit eget lille stadion. Det vidste Københavns daværende overborgmester Jens Kramer Mikkelsen. Han var om nogen involveret i lokallivet i den bydel, han selv boede i på Islevhusvej. Så meget naturligt blev han indkaldt til et møde på anlægget en solrig dag for mange år siden, hvor han så ved selvsyn kunne se på de ret primitive forhold, BB havde at byde på. Det blev en god eftermiddag. BB var repræsenteret ved daværende formand Finn Ryberg og divisionsholdets daværende anfører Brian Kaus. Og naturligvis var 2700-netavisens udsendte også med. Der blev vist frem og forklaret en masse, og Jens Kramer var helt klar over, hvor skoen trykkede.

P1010858

Ved samme lejlighed fik Kramer for øvrigt overrakt en Brønshøj-trøje, som han straks iførte sig. Så der var godt med sort og gult under seancen. Udfaldet af mødet blev, at overborgmesteren ville se, hvad han kunne gøre. Faktisk ville en overdækning af den eksisterende cement – eller en lille tribune være fantastisk.

At Jens Kramer var en god mand for Brønshøj viste udfaldet af eftermiddagsmødet den solrige dag. For BB fik bevilget en tribune til flere millioner, og det er den, man ser på billedet neden under.

2014-05-13 13.53.43

Dermed fik bydelens fodbold flagskib endelig noget, der lignede et stadion. Om end et lille et, men alligevel. I gamle dage spillede BB sine store kampe i Vanløse Idrætspark, men nu kunne man bygge videre med helt egen hjemmebane. 

                                                 IMG_1033-e1406876345987

Den blev så af de fantastiske supportere døbt Tingbjerg Ground. Det skete ved klubbens 90 års jubilæum i 2009, hvor man forærede et stort skilt med navnet på.

           OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lidt fik Jens Kramer dog ud af sit besøg. Da hegnet ved cementståpladserne skulle forceres, kneb det gevaldigt med at komme over. Derfor blev der lavet en lille speciel låge, som uofficielt blev kaldt for “Kramer-lågen” ! Om den stadig findes, er vi faktisk lidt i tvivl om i skrivende stund.. Men i virkeligheden burde man officielt have kaldt den nye tribune for “Kramer-tribunen”, i hvert fald for en periode, det skete bare ikke.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da Jens Kramer tog tilbage til bopælen efter mødet om tribuneplanerne, var det i Brønshøjs trøje. Selvfølgelig – han havde to hjerteklubber – BB og Frem, og sådan er det vistnok stadigvæk. Læg mærke til mærket på bilens bagrude.

Brønshøj fik sin tribune, og siden er også et flot lysanlæg kommet til for et par år siden. Vi skal også lige have med, at den nye tribune blev indviet 15. juni 2003 i en divisionskamp mod Fredericia, som hjemmeholdet for øvrigt vandt 3-1 under overværelse af omkring 1085 tilskuere. Kramer selv var med i en forkamp med kendte navne først – og under hele fodboldfesten gik han rundt blandt tilskuerne i sit fodbolddress og hyggede sig. I Fredericiakampen scorede Patrick Tronborg for øvrigt alle tre mål – og træner på det tidspunkt var såmænd Jesper Hansen !

Dejlige minder om Brønshøjs overborgmester, som sluttede sit virke i 2004.

I dag er Kramer  er administrerende direktør i Udviklingsselskabet By & Havn I/S, der udvikler arealerne i Ørestad, Københavns Havn og Nordhavnen samt står for havnedriften i Københavns Havn.