Klar til årets Julemærkemarch med start fra Pilegården

Pentax Digital Camera

Så er det atter blevet tid til at invitere venner, familie og naboer med ud på en velgørende vandretur. Kulturhuset Pilegården er i år startsted ved den lokale udgave af årets julemærkemarch til fordel for de danske julemærkehjem.

Som altid finder Julemærkemarchen sted første søndag i december. Den 4. december kan man igen vælge mellem distancer på enten 5 eller 10 kilometer, som de fleste vælger at gå, men løbere er også velkomne, selvom der ikke er tidtagning. Som deltager får man sig ikke alene en god omgang motion, frisk luft og udforsket bydelen midt i den søde juletid. Man støtter samtidig arbejdet på de danske julemærkehjem, hvor mere end 700 børn hvert år får hjælp. Starten går fra Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17, hvor fra man kan begive sig ud på årets ruter i tidsrummet mellem kl. 9 og kl. 11. Ruterne starter og slutter alle i Pilegården, hvor man blot skal være tilbage inden kl. 14 for at modtage sit diplom eller medalje for at have gennemført Julemærkemarchen. Startkort, der koster fra 20 kr. kan købes på dagen.

Vandretur gennem bydelens historie

Som et særligt lokalt tiltag er der også mulighed for at deltage i to lokalhistoriske byvandringer på ca. 5 km. med start henholdsvis kl. 9 og kl.11. Her guider Helge Baun Sørensen fra Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev deltagerne rundt på en helt særlig rute, hvor man ser og hører om nogle af bydelens historiske pejlemærker. Ruten tager cirka 2 timer og der er blandt andet mulighed for at komme ind at se vandtårnet undervejs, samt høre om Degnemosen, Bellahøjhusene og Friluftsteatret, samt Den engelske Haveby, Brønshøj Kirke og Rytterskolen. Der er begrænsede pladser på de lokalhistoriske vandreture – så vil man sikre sig en plads, så kan de reserveres på mail: soeder@kff.kk.dk. Deltagere og andre interesserede opfordres i øvrigt til at hente den gratis app 2700 BRØNSHØJ med lokalhistoriske vandreture. Appen kan hentes gratis i App Store og Google Play og er udviklet af Brønshøj-Husum Lokaludvalg.

Julehygge ved målstregen

Når man har krydset målstregen, kan man belønne sig selv med lune æbleskiver, glögg, varm kakao og pebernødder i Café Pilen.

Marchen afvikles af Kulturhuset Pilegården i samarbejde med Julemærkefonden og frivillige fra Hjerteforeningen og Danmission Genbrug i Husum. Julemærkemarchen er støttet af Brønshøj-Husum Lokaludvalg.

——————————————————

Om Julemærkemarchen

Over 20.000 på landsplan går eller løber en distance den 6. december og støtter herigennem Julemærkehjemmenes arbejde. Der er 60 forskellige startsteder i landet. De mange deltagere i de foregående 38. Julemærkemarcher, har gået jorden rundt flere end 120 gange, og Julemærkemarchen har igennem årene overrakt over 15.5 millioner kr. til Julemærkefonden – sidste år ca. 1 million kr. Kronprinsesse Mary er protektor for Julemærkefonden, der står bag udgivelsen af årets julemærke, som Dronning Margrethe er kunstneren bag i år. Julemærkefonden administrerer de fire Julemærkehjem, der årligt tilbyder ca. 700 børn et pusterum i hverdagen. I dag er mange af børnene overvægtige, fordi de trøstespiser på grund af vanskeligheder eller mobning i skolen, ensomhed, dårlige sociale forhold eller problemer i hjemmet. Julemærkehjemmene hjælper dem med at ændre mønstre og vaner, så selvværdet og livsglæden øges.