ANNONCE: Kom og syng med i Spirekoret for drenge og piger i Husumvold- og Husum Kirke

Spire- og Børnekor efterårsferie 2016 2700-net

Elsker dit barn at synge?

– Så har han eller hun nu chancen for at være med i børnekorene ved Husum og Husumvold Kirker, fortæller korlederen Christina Schimmell Rindorf til 2700-netavisen.

– Netop nu er korene ved at øve efterårssange. De skal nemlig optræde til den store halloweengudstjeneste i Husumvold Kirke d. 1. november. Korene synger om edderkopper og græskar – om lys og mørke og er med til at skabe den helt rigtige stemning til gudstjenesten. Alle børnene skal klædes uhyggeligt ud, de kan selv bestemme hvordan. Og der tændes op i de udhulede græskar.

Efter Halloween begynder korene på juleprogrammet med masser af nisser og julestemning. Børnekoret skal gå Lucia for første gang og skal i den forbindelse samarbejde med en strygergruppe fra MusikAlliancen. Korene deltog også ved MusikAlliancens sensommerkoncert med musikalsk spilop på Korsager Skole i september.

I samarbejdet med andre børnegrupper og med voksne professionelle musikere og sangere lærer korbørnene at indgå i musikalske sammenhænge og være koncentrerede omkring deres egen musik. Men især lærer de, hvor fantastisk musik er, og hvor skønt det er at være sammen om at skabe musik.

Hvis dit barn har lyst til at være med og elsker at synge, så er der lige nu plads i begge kor.

Undervisningen er gratis. Børnene lærer at synge og forholde sig til musik, – og de lærer en masse gode sange. Korprøverne begynder med grundig opvarmning af stemmerne og træning i at lytte til hinanden. Sammenholdet er godt og stemningen rar, så alle har lyst til og tør synge både sammen og alene. I løbet af prøven øves mange forskellige slags sange, og der trænes musikalske færdigheder, som er vigtige i livet med musik, slutter Christina Schimmell Rindorf.

Der er to kor ved kirkerne:

Spirekoret for 0.-1. kasse øver om onsdagen i Husumvold Kirke, og Børnekoret for 2.-6. klasse øver om mandagen i Husum Kirke. Tilmelding sker via kirkernes hjemmeside.