Kronprinsparret gav 500.000 til Tingbjerg projekt

Bikubenfonden

’Mind Your Own Business’ og programchef Maria Kavita Nielsen modtager Kronprinsparrets Sociale pris 2015. Omkring hende står Eren Nohutoh (tv) og Mohammed Ali El Ali (th), der som om en del af initiativet er medejere af smykkevirksomheden Smøkker. Foto: Jakob Boserup

Lørdag aften var det blevet tid til at uddele kronprinsparrets priser, og her fik Tingbjerg projektet “Mind Your Own Business” socialprisen på 500.000 kroner.

Siden 2005 har Bikubenfonden stået bag Kronprinsparrets Priser, der blev indstiftet i 2004 som en bryllupsgave til Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary. Oprindeligt kaldtes prisuddelingen Kronprinsparrets Kulturpris, men prisuddelingen skiftede i 2009 navn til Kronprinsparrets Priser i forbindelse med en udvidelse af antallet af priser og en opgradering af de sociale priser. I dag uddeles i alt fire priser, en kulturpris, en socialpris, en nytænkningspris og en stjernedryspris.

Den Sociale Pris er på kr. 500.000 og tildeles et banebrydende socialt eller humanitært projekt eller initiativ.

Prisen gives til en privat, offentlig eller frivillig forening, institution eller organisation, der står bag et innovativt, kreativt og nyskabende projekt eller initiativ til gavn for socialt udsatte eller marginaliserede grupper i Danmark eller Grønland.

Det prismodtagende projekt eller initiativ skal være en indsats, der har flyttet eller ændret grænser for socialt arbejde. En indsats, der har formået at afprøve nye metoder omkring en problemstilling og som markant, gennem en årrække, har ændret vilkårene for en socialt udsat eller marginaliseret gruppe.
Det prismodtagende projekt eller initiativ skal lyse op ved eksemplets kraft og har været i stand til at videregive erfaringer og inspiration nationalt og evt. internationalt.

Prisen kan deles mellem flere foreninger, institutioner eller organisationer, der i fællesskab har skabt store præstationer. Ligesom de øvrige priser er der tale om en hæderspris, som man ikke kan ansøge om at modtage.

Mind Your Own Business styrker etniske minoritetsdrenge
Kronprinsparrets Sociale Pris 2015 tilfaldt ’Mind Your Own Business’ – et udviklingsprogram for etniske minoritetsdrenge i alderen 13-17 år. Med iværksætteri som omdrejningspunkt har programmet siden 2010 samlet erhvervslivet og civilsamfundet i en fælles indsats, der skal styrke drengenes faglige kompetencer, sociale relationer og tilknytning til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet. Drengene bliver tilbudt indflydelse og ansvar for et fokuseret forløb, hvor de skal etablere egen mikrovirksomhed, producere deres eget produkt samt sælge og markedsføre det i samarbejde med en mentorvirksomhed og frivillige fra civilsamfundet.

Kronprinsparret overrakte prisen til programchef Maria Kavita Nielsen på scenen og knyttede bl.a. følgende ord til overrækkelsen:

”Mind Your Own Business skal anerkendes for den store forskel, programmet gør for de direkte involverede unge. De får nye perspektiver på livet. Samtidig får samarbejdspartnerne fra det private erhvervsliv og de frivillige et mere nuanceret syn på de unge. Både de udfordringer, drengene står over for. Men også de stærke ressourcer, de er. Nye positive historier øger stoltheden og styrker fællesskabet i lokalområdet, og det inspirerer andre unge til at være aktive og deltagende.”