Kulturhuset Pilegården tager for alvor hul på julen med stort julemarked i næste uge

Er man vild med flotte, håndlavede sager? Kulturhuset Pilegården skruer op for julehyggen med et gratis, kreativt julemarked for hele familien lørdag den 21. og søndag den 22. november kl. 10-15.

Der er lige nu ganske få ledige stadepladser tilbage til årets store julemarked i Pilegården. I stedet for små markeder strøet jævnt over julemånederne, har det lokale kulturhus i år forsøgt at samle det hele i et stort julemarked. Alle bydelens kreative folk er inviteret indenfor uanset om de er gode til at forme, flette, male, strikke eller noget helt tredje.

40 stadeholdere

Man finder lidt af hvert på næste uges weekend julemarked, herunder håndlavede sager af keramik, tekstil og papir. Dertil kommer et par stadepladser og en pop-up bod, samt et par børnevenlige workshops, der klæder folk på til selv at gå hjem og give de kreative kræfter frit spil.

Hele Pilegårdens første sal bliver godt pakket. Mere end 40 stadepladser er der solgt til kreative folk, der disker op med sager, som de selv har kreeret og sælger til overkommelige priser.

Så er man på udkig efter lidt kreativ julepynt, noget varmt hjemmestrik til den kolde vinter, eller et par små finurlige gaver, som man ikke kunne have opstøvet i almindelig butik? Så er der gode chancer for gevinst på julemarkedet.

Rie_Elise_workshop_pressefoto2

Gratis workshops

Der er børnevenlige workshops både lørdag og søndag. Lørdag den 21. november kl. 11-14 er det den lokale billedkunstner Susse Volander, der inviterer store og små indenfor i Pilegårdens billedkunstværksted. Her kan man give sig i kast med at lave finurlige alternative genbrugs-juledekorationer og julepynt i ståltråd. Det er gratis at deltage og alle er velkomne. Er man under 8 år, skal man blot være i selskab med en voksen.

Søndag den 22. november er der tre miniworkshops med papirkunstner Rie Elise Larsen med start kl. 10, kl. 12 & kl. 14. Workshoppen er for alle, som er vilde med glimmer, gran og magisk julepynt. Lær at lave fortryllende papirblomster til julekransen, julepakken, julehåret, eller julebordet under kyndig vejledning. Der er fri entre og ingen forhåndstilmelding. Workshoppen er for 10-100-årige, samt børn under 10 år, som er ledsaget af en voksen.

Der er fri entre for publikum begge dage.