Linde Apoteket er med næsten 80 år på bagen blevet leverandør til det meste af Brønshøj

Der er sikkert ikke mange, der tænker over, at Linde Apoteket på Frederikssundsvej 152 har ligget på adressen siden 1938 og gennem generationer har været hele Brønshøjs apotek. Men sådan er det faktisk, og apoteket er i dag mere benyttet end nogensinde.
 
IMG_2402
Ilja Maria Søndergaard er selv særdeles aktiv til daglig i Linde Apoteket
 
Det er noget apoteker Ilja Maria Søndergaard er meget glad for. Sammen med et rutineret og stabilt personale betjener hun alle hverdage et hav af lokale kunder. Også selvom betingelserne det sidste halve år har været yderst vanskelige på grund af vejarbejde og istandsættelse af ejendommen. For tiden er apoteket sammen med andre butikker nærmest pakket ind i stilladser.
Alligevel finder kunderne vej. De ved, hvor de hører til.
Siden 2001 har Ilja Maria Søndergaard, (dengang Lawaetz) ført tøjlerne i bydelens apotek. Hun afløste apoteker Arne Grøndahl, der efter 21 år gik på pension. – Og jeg er meget, meget glad for jobbet, fortæller Ilja Søndergaard, da netavisen lige kiggede indenfor en onsdag eftermiddag. Gennem mit job har jeg nærmest lært det halve af Brønshøj at kende, og det sætter jeg stor pris på. Vi har et hav af stamkunder, men der kommer såmænd nye til hver dag. Privat bor jeg også selv i Brønshøj, som er et fantastisk sted, hvor vi har det hele. Jeg føler virkelig, at jeg hører til her, og det var også en af grundene til, at jeg påtog mig at blive formand for vores lokale handelsforening HBH. På den måde kan jeg være med til at præge tingene, siger apotekeren med et stort smil.
 
IMG_2404
Her på Linde Apoteket sætter vi god service i højsædet, siger den travle apoteker
 
Sidste efterår åbnede Ilja Maria Søndergaard “en lillebror” til apoteket, nemlig Linde Plus. Det er ved at finde formen nu, blandt andet fordi man holder fokus på nordiske hudplejeprodukter.
 
Fakta om Linde Apoteket
 
Linde Apoteket er grundlagt i 1938 på adressen Frederikssundsvej 152, 2700  Brønshøj, hvor det stadig ligger. Apoteket har ansat 3 farmaceuter, 6 farmakonomer, 4 farmakonomelever, 1 kontorpersonale samt 3 eftermiddagsbude.
Linde Apoteket har ca. 15 læger og 7 tandlæger i området. Desuden leverer apoteket medicin til 2 dyrlægeklinikker og medicin og mærkevarer til Københavns Kommunes Børnetandpleje, til Distrikts Psykiatrisk Center Bispebjerg og to Rehabiliteringsafdelinger på Hasselbo. Apoteket leverer ligeledes til bosteder i området. Der er knyttet 2 plejehjem til apoteket.
Apoteket leverer dosisdispenserede lægemidler til ca. 140 kunder. Pakkeapoteket er Kbh. Sønderbro Apotek.
Linde Apoteket tilbyder tjek på inhalationen samt blodtryksmåling og rådgivning, blodsukkermåling og rådgivning, individuel slankerådgivning og rygeafvænning i grupper.
Det er muligt at købe medicin over internettet fra Linde Apoteket.