Lørdag den 18. marts holder Husum kirke stor kordag for alle kirkens kor.

Dagen igennem øver korene både sammen og hver for sig på et storslået forårsprogram, som ender med en stor koncert, hvor korene vil synge et varieret program af forårssange og andet fra deres repertoire.

Det er andet år, der holdes kordag i Husum kirke og dermed kun anden gang nogensinde, at alle korene kan høres ved en samlet koncert!

Der er fem kor tilknyttet Husum Kirke med sangere i alderen 5 til 80+ år: Børnehavekor, Spirekor, Børnekor, Voksenkor og kirkens faste kirkekor. Børnehavekoret deltager dog ikke på kordagen.

Spirekoret

Spirekoret er for både drenge og piger i 0.-1. klasse samt nu også for kommende 0. klasses børn.

Koret synger mange forskellige typer sange med og uden bevægelse. I øjeblikket synger man bl.a. om foråret og om nogle sure gamle damer. Børnene lærer at bruge stemmen og kroppen til at skabe musik. Der arbejdes med rytme og klang og øves i at forstå og udtale teksterne rigtigt. Men først og fremmest synger man en masse sange og har det sjovt!

Børnekoret

Børnekoret er for 2.-5. klasses børn. Koret synger både klassiske og rytmiske sange sange og arbejder med klang, sværere tekster, rytmeforståelse og begyndende tostemmig sang. Børnene lærer at bruge stemmen både alene og sammen med andre, og de lærer at lytte til hinanden og synge rent.

Både Spirekoret og Børnekoret er oprettet i et samarbejde med Husumvold kirke.  Spirekoret øver i Husumvold kirke og Børnekoret i Husum kirke. Begge kor optræder flere gange i årets løb i begge kirker både i forbindelse med gudstjenester og ved små og store koncerter i andre sammenhænge.

Voksenkoret

Husum kirkes Voksenkor synger et blandet repertoire af rytmiske og mere klassiske sange og arbejder seriøst, men har dog også altid tid til en kop kaffe og en hyggelig snak i pausen.

Ligesom børnekorene optræder voksenkoret lejlighedsvis ved gudstjenester og koncerter i Husum kirke.

På kordagen i Husum deltager også motetkoret, som består af kirkens fem meget dygtige kirkesangere.

Kordagen den 18. marts ender med en stor fælles koncert kl 15.00, hvor korene synger foråret ind med et bredt program af forårssange.

Der er gratis adgang til koncerten.