Luciapiger med Brønshøj Kirkes Pigekor i spidsen synger sig gennem Tivoli

Der er stort Luciaoptog i Tivoli, hvor mere end 100 piger vil bevæge sig syngende gennem Haven til tonerne af den velkendte Luciasang Nu bæres lyset frem. Luciapigerne kommer fra fem forskellige københavnske pigekor, og når mørket har sænket sig, vil de i samlet flok bevæge sig syngende gennem et stemningsfuldt og juleklædt Tivoli. Fra vort område deltager Brønshøj Kirkes Pigekor. Det sker lørdag den 13. december kl. 17.30.

Luciaoptog i Tivoli_2 

Julen er som bekendt traditionernes tid, og ingen jul uden skønsang fra det hvidklædte Luciakor, der i lysende kortege bevæger sig gennem stierne i Tivoli. Udover den velkendte Luciasang vil de mere end 100 Luciapiger også synge velkendte juleklassikere fra den store julesangbog.

Hvidklædte Luciapiger

De fem københavnske pigekor er fra Brønshøj Kirkes Pigekor, Dragør Kirkes Ungdomskor, Frederiksberg Sogns Pigekor, Sankt Cæcilia Juniorkor samt Vesterbro Provsti Ungdomskor. Med Tivoli som stemningsfuld kulisse markeres den traditionsrige dag i Haven med skønsang fra de hvidklædte Luciapiger.

Lysoptog gennem stierne

Luciaoptoget bevæger sig syngende gennem stierne i Tivoli med start fra Veteranbilerne, og herfra synger pigerne deres vej forbi Nimb, hvor de gør stop ved det store boblespringvand. Herefter går turen mod Koncertsalen, hvor den syngende kortege gør et sidste stop og afslutter årets Luciaoptog samme sted.

Højt julebarometer

Julen har ramt Tivoli, og i år er det med et helt nyt Alpeland på Plænen. Der er hyggelige træhuse med fristende boder, røg i skorstenene og nyfalden sne på Plænen. Herudover er der også det Nordiske juleområde med duftende grantræer og guirlander i kilometervis. Der er Jul i Tivoli helt frem til den 4. januar 2015, hvor Haven kan nydes med kørende forlystelser, restauranter og storstillet Fyrværkerifestival, der lukker og slukker Tivoli den 4. januar.

Læs meget mere om Jul i Tivoli og Luciaoptoget på: www.tivoli.dk