Med Blomsterhyttens snarlige lukning slutter endnu et stykke Brønshøj historie

IMG_2321

 

Blomsterhytten og ikke mindst Mona og Jørgen Olsen vil blive stærkt savnet i gadebilledet.

Der sker triste ting i Brønshøj for øjeblikket. Gamle kendte og velrenommerede butikker lukker, og dermed forsvinder et stykke bydelshistorie fra gadebilledet. For kort tid var det Marie D’issy på Krabbesholmvej, og den 30. januar har Blomsterhytten på Brønshøj Kirkevej åbent for sidste gang. Efter mere end 30 år siger Jørgen Olsen farvel, og det bliver samtidigt et farvel til selve blomsterbutikken, idet den skal rives ned. Meningen er, at der skal bygges et nyt sognehus på matriklen, og dermed er det slut med at købe blomster på vej til kirken. Egentlig en utrolig tanke, for det har man ellers kunnet siden 1921 – altså i 95 år ! 

For Jørgen Olsens vedkommende drejer det sig om godt 30 år. I 1985 overtog han Blomsterhytten og har troligt passet og plejet den siden. Det har betydet meget tidligt op seks dage om ugen. På Grønttorvet kl. 05-05.30 om morgenen, hvor der skulle købes blomster ind til dagens handel, og så ellers en lang arbejdsdag som betød, at man først var hjemme på bopælen ved 19-tiden om aftenen.

SONY DSC

På torvet tidligt om morgenen og hente blomster til dagens handel

– Men jeg har jo elsket det, siger Jørgen Olsen med et smil. – Blomsterhytten har været næsten halvdelen af mit liv, og det har altid været noget, jeg var glad for. Ikke mindst de mange mennesker, jeg med årene har lært at kende gennem min lille butik. Flere er faldet fra, andre nye er kommet til. Det har aldrig været kedeligt.

SONY DSC

Så er der valgt blomster til Brønshøj

– Så det bliver da selvfølgelig mærkeligt pludselig ikke at have kontakt til de mange lokale. Men jeg har da fået flere tilbud fra kolleger i området, og dem tænker jeg lidt over. Grønttorvet har også vist interesse, så jeg kommer i hvert fald ikke til at kede mig. Der er stadig krudt i mig, selvom et eventuelt nyt job kun vil blive halvdags eller to-tre gange om ugen.

SONY DSC

Så er der købt ind, og blomsterne placeres i og udenfor Blomsterhytten

Da netavisen besøgte Blomsterhytten tirsdag eftermiddag var det Mona og Jørgen Olsen, der passede butikken alene. Sådan vil det være resten af måneden. Personalet stoppede ved udgangen af december. – Også trist – især når en af vore damer havde været hos os i 15 år, indskyder parret samstemmende. – Men de er begge inviteret til Blomsterhyttens sidste dag den 30. – og vi tror, de kommer. Det samme gør vores datter. Der skal nok blive travlt.  

                                                   276 

   Jørgen Olsen har to gange vundet tippekonkurrencen om Brønshøjs kampe – som den eneste for øvrigt

I den forbindelse er der flere, der har spurgt os, om der bliver et afskedsarrangement eller noget i den retning. Og det tror vi nok, der gør, for Brønshøj Menighedsråd har lovet at holde en afskedsreception. Men hvornår ved vi ikke endnu.

– Både Mona og jeg vil gerne have lov til gennem netavisen at rette en stor tak til alle vores trofaste kunder. Af hele vores hjerte tak for en masse dejlige år. Tiden i Blomsterhytten vil aldrig blive glemt – og vi vil altid have gode minder at glæde os over.

06-01-16                                                                                                                                                -tony