På tur i vores skønne 2700 Brønshøj

SONY DSCVi har faktisk flere naturskønne områder end lige Utterslev Mose. Degnemosen ved Bellahøj er også en smuk oplevelse at gå en tur rundt om.

149

Og når man så er der, må man lige omkring og se friluftsscenen og området. (Foto: Quqiz Rubini)

SONY DSC

Her møder vi også Bellahøjs flotte og populære vandrehjem, som har den dejligste udsigt ud til både mosens arealer og højhusene. (Foto: Quqiz Rubini)

152

Den forholdsvis korte men meget smukke allé fra friluftsscenen og ned til Restaurant Bellahøj. Hvert år står den smukt. (Foto: Quqiz Rubini)

094

Fjerner vi os lidt fra Bellahøjområdet, og kigger over mod Brønshøj Kirkevej, finder vi vores smukke landsbykirke. Man siger, det er Københavns ældste, bygget af Biskop Absalon. (Foto: Quqiz Rubini)

tømning af kort 20. okt 292

På en villavej som Veksøvej, kan man se denne meget smukke allé. Lidt usædvanligt når man tænker på, vi er midt i et byområde.

IMG_1029

Og bevæger vi os så lidt længere ned mod Mørkhøjvej og Vestvolden, så får man denne imponerende udsigt. Det dejlige ved mange af stederne, som er vist her er, at der er stier til såvel cyklister som fodgængere.

107Midt i alt det smukke, skal vi altså også lige forbi en kolos, som ikke ligefrem pynter i kvarteret, men den er trods alt en slags vartegn for Brønshøj. Det gamle og nu fredede vandtårn på Brønshøjvej. (Foto: Quqiz Rubini)

Folk som bor i Provinsen har godt af at se, at der i København ligger en lille oase, som hedder Brønshøj. Vi har så mange forskellige ting at byde på, at vi med rette både han føle os priviligeret og stolte. Derfor skal vi også passe på 2700 og sørge for at holde tingene i orden. Det fortjener den. Postnummeret dækker naturligvis også Husum. Og det er værd at bemærke, at de viste steder også er smukke om vinteren, når sneen har lagt sig.

Hvor mange er mon egentlig klar over, at man i sin tid kaldte Brønshøj for Københavns Hellerup ? Det vil nok være at tage munden for fuld i dag, men man kan da godt forstå sammenligningen, når man bevæger sig rundt i kvarteret.