Nytårskoncert i Kapernaumskirken på torsdag

Tidligere domorganist Flemming Dreisig indleder 2017

Torsdag den 5. januar kl. 17 er der en rigtig nytårskoncert med fest, pomp og pragt og de skønneste orgeltoner i Kapernaumskirken, Frederikssundsvej 45. Koncerten varer 45 minutter, og der er gratis adgang.

flemming%20dreisig%20orgel%20domk

Nytårskoncerten er samtidig den første koncert af tre i Kapernaumskirkens orgeltrilogi, og det er festlige og sjove ting, som den tidligere domorganist ved Københavns Domkirke, Flemming Dreisig, har sat på programmet. Forståelig nok musikstykker, som man ikke hører til daglig i kirken. Bl.a. Bryan Hesfords variationer over et Paganini tema – den største violinvirtuos måske nogensinde, Frederik Kuhlaus ”A la polacca”, en fuga af Louis Vierne og Sergej Prokofievs ”Kærlighed til de tre appelsiner”.

Flemming Dreisig har igennem årene gjort det til sit speciale at spille musik fra operaer, operetter eller orkestermusik i egne transskribtioner for orgel. Nok er Kapernaums-kirkens orgel ikke stort nok til at blive kaldt symfonisk, men mindre kan også gøre det, især fordi orglet er kraftigt intoneret og med en frisk klang, hvor der både er gang i diskant og bas. Så der venter en stor oplevelse med Danmarks måske bedste organist.

Om Flemming Dreisig kan man sige, at han altid har været ét af landets største orgeltalenter. Startede ud som den yngste domorganist i Maribo Domkirke i begyndelsen af 70’erne, derefter organist ved Helligåndskirken på Strøget, samtidig professor på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, så en tur rundt i landet til mindre embeder på Ærø, i Løkken, Bornholm, Fyn, Vedbæk og nu free lance organist med halvtidsstilling i Tornby og Vidstrup Kirker ved Hirtshals. Flemming har altid været tiltrukket af den barske natur, og kystnære embeder.

Gratis entré. – Varighed: 45 minutter.

Efter koncerten inviterer kirken på en forfriskning.