På torsdag er der premiere på "Dirty Dancing" med Silas Holst i sit livs rolle

                         – og 2700-netavisen er på plads i Tivolis Koncertsal ..

Dirty 2

Lokale Silas Holst i sit livs rolle i Dirty Dancing, her med Karina Frimodt. (Foto: Miklos Szabo)

Brønshøj er i allerhøjeste grad repræsenteret, når DIRTY DANCING – THE MUSICAL for første gang nogensinde bliver opført i Danmark med et stjernehold bestående af bl.a. bydelens Silas Holst, Mathilde Norholt, Robert Hansen, Laura Drasbæk og Karina Frimodt. Musicalen, der for længst har slået sig fast som et langtidsholdbart globalt fænomen, har været opført med succes overalt i verden, og nu opføres den for første gang i Danmark med The One and Only Company og Tivoli bag roret. Premieren finder sted på torsdag den 26. februar i Tivolis Koncertsal, hvor den spiller indtil den 30. april. Fra den 8. maj kan det jyske publikum så glæde sig til at opleve den ikoniske forestilling, når den indtager Musikhuset Aarhus, hvor den spiller frem til den 31. maj. Dialogerne i forestillingen er på dansk, mens alle sange synges på engelsk.

DIRTY DANCING – THE MUSICAL har allerede solgt 170.000 billetter i forsalg. Det er aldrig sket før, at en musical i Danmark har solgt så mange billetter i forsalg så længe inden premieren, og dermed er opsætningen den hurtigst sælgende musicalforestilling i Danmarkshistorien.

                                                          Silas Holst i Patrick Swayzes dansespor

                              Dirtydancing_460_316

”Nobody puts Baby in a corner” er én af de mest berømte filmreplikker i de sidste 30 år. Den var i filmen ”Dirty Dancing” lagt i munden på 1980’ernes kvindebedårer nr. 1 Patrick Swayze, og når DIRTY DANCING – THE MUSICAL får premiere i Tivoli, er det Silas Holst’ tur til at sige replikken. Han skal nemlig spille den mandlige hovedrolle som danselæreren Johnny Castle og fortsætter dermed sin stime af store musicalhovedroller efter Bobby Child i Crazy for You på Det Ny Teater forrige år og sidste forår som Danny Zuko i Grease i Tivoli. Silas har drømt at spille netop ”Dirty Dancing” siden han fik sine første dansesko, så det er en drøm, der går i opfyldelse for den talentfulde danser.

Mor og datter skal spille mor og datter

Over for ham skal Mathilde Norholt udfylde danseskoene som Frances ”Baby” Houseman efter Jennifer Grey i filmen. Mathilde Norholt fik sit folkelige gennembrud i forrige sæson af Vild med dans, og efter en birolle i Tivolis opsætning af Den Grønne Elevator er hun nu klar til sin første hovedrolle i en musical.

For første gang siden Mathilde Norholt var en lille pige, skal hun også spille sammen med sin mor Kirsten Norholt, som oven i købet også skal spille hendes mor i forestillingen, Marjorie Houseman. Kirsten Norholt har gennem sin lange karriere medvirket i et hav af film, teaterforestillinger, musicals og revyer og har tidligere bl.a. kunnet opleves i Det Ny Teaters succes-opsætning af Andrew Lloyd Webber-musicalen Love Never Dies.

                                                                    Dansevante skuespillere

  ???????????????????????????

DIRTY DANCING – THE MUSICAL er en forestilling, der i den grad stiller høje dansekrav til alle medvirkende, således også til rollen som hoteldirektørens søn Neil Kellermann, hvor publikum kan glæde sig til at se en skuespiller, der ikke er uvant med at trække i danseskoene – den tidligere Vild med dans-vinder Robert Hansen. I den store rolle som Johnnys hårdkogte dansepartner Penny, der kommer i omstændigheder, bliver der teaterdebut til danseren Karina Frimodt, kendt fra Vild med dans. Også Laura Drasbæk har Vild med dans-erfaring, hvor hun for nogle sæsoner siden dansede sig til en fornem andenplads sammen med Silas Holst. Hun skal spille ”Baby’s” smukke og irriterende storesøster Lisa.

I det store ensemble medvirker desuden Claus Bue som Mr. Schumacher, Dick Kaysø som Neils’ onkel Max Kellerman, Christian Mosbæk som ”Baby’s” far Dr. Jake Houseman, James Sampson (kendt som vinderen fra DR1s Stjerne for en aften) som Tito samt Line Krogholm (kendt fra en lang række musicals – senest hitsuccesen Grease i Tivolis Koncertsal) og Henrik Launbjerg (har medvirket i en række musicals, sunget et utal af koncerter og udgivet flere albums) som sangere.

Holdet bag forestillingen

DIRTY DANCING – THE MUSICAL er lagt i hænderne på den svenske instruktør Anders Albien. Han instruerede musicalen i Stockholm, hvor den blev en kæmpe publikumssucces med flotte anmeldelser. Amerikanske Tim Zimmermann, som bl.a. stod bag såvel iscenesættelse og koreografi af Grease i Tivoli, skaber koreografien, mens australske Paul Edwards designer scenografien. Svenske Marianne Lunderquist er kostumedesigner på forestillingen, og Joakim Petersen er kapelmester for det seks personer store band.

 

Læs mere på www.dirtydancingmusical.dk