Påske musik i Brønshøj Kirke.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Søndag den 13. april Palmesøndag kl. 15.00 åbner Brønshøj Kirke dørene for  ”Vi synger påsken ind”.

En musikgudstjeneste hvor der skal synges salmer, Brønshøj Kirkes Kor og Brønshøj Kirkes Pigekor medvirker med flere af de store kendte klassiske korværker bla. satser fra Händels ”Messias”, Mozarts ”Ave verum” og den smukke fransk romantiske sats ”Panis Angelicus” af César Franck. De to kor vil sammen med en strygekvartet og akkompagnatør Adrija Everse fremføre disse værker. Bachs kendte alt-arie fra Mattæuspassionen ”Erbarme dich” bliver fremført af mezzosopranen Hedwig Rummel. Derudover vil der være læsninger og digte som alle knytter sig til påskens drama, som spænder vidt fra Palmesøndags feststemning over Langfredags mørke, sorg og gru til den store opstandelsesfest påskemorgen. Og dette store spænd kan netop musikken udtrykke som intet andet. Alle er velkommen til en smuk og stemningsfuld optakt til påskeugen.

Onsdag den 16. april kl. 17.00 er der mulighed for en stille meditativ stund i Brønshøj Kirke hvor organist Bente Kiil Toftegaard spiller en halv times orgelmusik af bla. J. S. Bach.

Til alle gudstjenester i Brønshøj Kirke i påskeugen spiller musikken en stor rolle, men særligt ved disse to arrangementer står musikken som det bærende element.