Politikadet på skoleskemaet i HF-Centret Efterslægten

2. januar var sidste frist for ansøgning, og den 1. marts starter det første hold deres uddannelse til politikadet på Politiskolen. Men allerede fra den 16. januar kan interesserede unge tage fat på en forskole til politikadetuddannelsen på HF-Centret Efterslægten.

img_8206

 

– Vi har lavet et halvårligt forløb, som kan give interesserede en rigtig god ballast til at søge ind på den helt nye uddannelse på Politiskolen i Brøndbyøster, fortæller rektor Anne Frausing til 2700-netavisen. –  Vi giver dem fem fag på C-niveau – dansk, engelsk, tysk – nogle af dem kan jo ende som grænsevagter – samfundsfag og idræt. Da vi har mange års erfaring med vores helårlige politipakke, fandt det helt naturligt, at vi også skulle gå ind i arbejdet med at forberede ansøgere til uddannelsen som politikadet.

Politikadetuddannelsen er en ny SU-berettiget uddannelse i politiet og resultatet af finanslovaftalen for 2017, vedtaget den 18. november 2016. Det første hold á 125 politikadetstuderende skal starte på Politiskolen i Brøndby den 1. marts 2017, hvor de på seks måneder vil blive uddannet til at løse særlige politiopgaver, som bevogtning, udsendelse af afviste, transport af frihedsberøvede samt grænsekontrol.

Ansøgningsfristen lå egentlig før jul, men Rigspolitiet valgte at forlænge fristen til mandag den 2. januar. Det skete på baggrund af, at de på det tidspunkt havde modtaget 350 ansøgninger til de i alt 125 pladser, men gerne ville have endnu flere.

politikadet

 

Det sker for at sikre at ansøgere, der fortsat overvejer uddannelsen, kan få sendt deres ansøgning af sted henover jul og nytår’, skrev politiet i en pressemeddelelse.

– Ansøgere til denne frist kan vi naturligvis ikke rigtig sørge for, tilføjer rektor Anne Frausing, – men vi håber da, at vi med vores ”forberedelsespakke” kan være med til at sikre rigtig mange kvalificerede ansøgere til næste runde til sommer.