Prisvindende amerikansk blues på tirsdag i Pilegården

MikeZitoandSamanthaFish

Mike Zito & Samantha Fish with the Wheel tager hul på deres skandinaviske tour den 22.-30. november. Tirsdag den 25. november indtager de to Blues Music Award-vindere scenen i Kulturhuset Pilegården.

Den amerikanske guitarist, sanger, producer og sangskriver, Mike Zito er født og opvokset i St. Louis, USA. Han voksede op med tonerne fra Van Halen og Led Zeppelin, men senere kastede han sig over de store bluesmænd fra St. Louis og lod sig inspirere af dem. Han har vundet forskellige priser til Blues Music Award, herunder “Song of the Year” i 2010. De sidste to år har han turneret rundt i Europa, USA og Australien med sit band The Wheel, som består af Scot Sutherland (bas), Rob Lee (trommer) og Jimmy Carpenter (saxofon).

Han turnerer lige nu med Samantha Fish. Zito producerede hendes album Runaway, som i 2012 vandt prisen for “Best New Artist Debut Album” til Blues Music Awards, så der er tale om et makkerpar, der allerede har arbejdet tæt sammen.

Samantha Fish er fra Kansas City, Missouri. Hun opdagede bluesmusikken ved et tilfælde som teenager, og siden har hendes hjerte banket for genren. Hun formår at få tonerne fra The Rolling Stone og Tom Pretty smeltet ind i sin musik, og har en stemme, der leder tankerne hen på kunstnerne Sheryl Crow og The Black Crowes.

På trods af sin unge alder har hun fart på. I 2011 turnerede hun rundt med to andre kvindelige blues-artister og sammen var de “Girls with Guitars”, som blandt andet også gav et brag af en koncert i Kulturhuset Pilegården. Deres optræden til festivaler og andet udløste en kæmpe bølge af entusiasme i USA. Hun fik stor ros for debutalbummet Runaway, som er en god blanding af blues, boogie, rock og country. Og sidste år udgav hun desuden albummet Black Wind Howlin’.

Der er med andre ord blues for alle pengene, når de to kunstnere går på scenen sammen. Billetter til 160 kr. købes via Pilegårdens hjemmeside www.pilegaarden.kk.dk.

Koncerten er arrangeret af den lokale musikforening Music House Brønshøj og Kulturhuset Pilegården. Medlemmer af foreningen får 20 kroner refunderet i døren.