Ronnie og Nikolai: - Vi holder vores løfte til bydelen - Pejsegården blomstrer allerede ..

pe2

Sidste år overtog Ronnie og Nikolai Handskemager det gode gamle hæderkronede sted i Husum, Britt Bendixens Pejsegården. 2700-netavisen var dengang først på tangenterne både med budskabet og præsentationen af det unge par, og nu mener vi, tiden er kommet til at følge lidt op på, hvordan tingene har udviklet sig siden.

Indledningsvis kan vi konstatere, at Ronnie og Nikolai har indfriet alle løfter i forbindelse med Pejsegården. De har kort sagt pustet nyt liv i det gamle dansested, og det gælder både hvad udseende og aktiviteter angår.

Før de kom til, bar Pejsegården præg af træthed. Den lå nærmest gemt som et Torneroseslot bag store buske, træer og ukrudt. Men det er slut nu. Der er blevet fældet store træer på grunden, fjernet en masse grønt, så de gamle mure har fået lys og luft. Man er ikke helt færdige endnu, men alle som passerer Frederikssundsvej 343 kan ikke undgå at se forandringen.

Tænker man på, hvad der ellers kunne være sket med den traditionsrige sted, hvis det ikke lige var blevet Ronnie og Nikolai, som havde taget udfordringen, så kan det godt løbe én koldt ned ad ryggen. Det hele kunne være blevet jævnet med jorden til fordel for en ny beboelsesejendom. Bare tanken ville gøre enhver i bydelen ked af det. For mange har minder fra adskillige dansetimer og arrangementer i Pejsegården.

pejs2

Så slappes der af hos de “Dansende divaer” efter en god gang motion og dans.

Netavisen fik en snak med Ronnie Handskemager, da vi i sidste uge kiggede indenfor. Og det var en svedig danselærer, vi mødte. ” De Dansende Divaer” havde nemlig netop afsluttet en meget aktiv time, og et stort hold friske damer havde fået en god gang motion. Nu var der tid til at puste ud, og det gjorde Ronnie over en kop kaffe sammen med en del af damerne. Man fornemmer virkelig, hvor meget alle hygger sig. Alle kan for øvrigt være med i “De Dansende Divaer” – det er bare at ringe og høre, hvornår holdene er på.

– Vi går meget ind for bredden, fortæller Ronnie. – Alle skal opleve dans uden nogen form for konkurrence. Det viser sig jo, at stort set alle gerne vil danse, men holder sig tilbage, hvis der skal konkurreres. Her danser vi bare og har det dejligt. Der er taget hensyn til det hele.

– Vi har mange hold, som starter efter sommerferien, og jeg vil råde alle interesserede til at rekvirere en brochure, som oplyser alt om hold og tider. Kig eventuelt indenfor og få en, eller gå ind på vores hjemmeside www.pejsegaarden.com. Blandt andet starter vi dans for børn fra 2 år og opefter. Rytmik for de mindste, kidsdance for 6-8 årige og hip-hop showdans for 8-17 årige (på individuelle hold). Der vil også være breakdance kun for drenge.

Handskemager Dans tilbyder endvidere motionsdans uden partner. De Dansende Divaer, er sjov motionsdans for overvægtige kvinder og Girls&Gays, er åbne hold for alle, der har lyst til at grine, synge, danse, svede og have det sjovt. Yderligere kan man gå til sjov og hyggelig pardans, tilføjer Ronni.

Her i sommer afsluttede Britt Bendixen så et langt kapitel i Pejsegården. I dag er hun flyttet til Grøndal MultiCenter med sine danseaktiviteter.

pejs3

Der er lagt nyt gulv, og der er blevet malet og renoveret, så nu lugter der ikke af gamle kommodeskuffer mere, siger Ronnie

– Vi har ikke fortrudt et sekund, at vi kastede os ud i det her, siger Ronnie videre. – De løfter vi gav sidste år ved overtagelsen, har vi bestræbt os på at holde. Pejsegården skal igen være et aktivt og centralt midtpunkt i området. Vi har forsøgt at finde ud af behovet, og vi satser på dansen. Men derudover vil man kunne lave arrangementer af forskellig art. Faciliteterne skal udnyttes til alt lige fra selskaber til kurser med mere.

pejs4

Vi har beholdt de blyindfattede, selvom vinduerne er blevet udskiftet. Stilen skal holdes helt ..

De næste måneder vil der blive arbejdet videre med det kosmetiske udendørs, og den 1. oktober skulle vi være helt færdige. Jeg vil da også lige nævne, at der er udskiftet vinduer og meget mere – men det er holdt i stilen, så man egentlig ikke tænker over det. Der er taget hensyn til alt – af lutter respekt for det traditionsrige sted og dets historie.

pe1

Der er stadig stor aktivitet udenfor Pejsegården, men alt står helt klar senere på efteråret.

Og nej – vi har ingen problemer med at være to om det her, slutter Ronnie smilende. – Vi står for hver vores ting, og har begge vetoret. Det kører fint. Nu glæder vi os bare til, at det hele står helt klar – og når det sker, har vi begge indfriet løftet til Brønshøj-Husum – og der er noget at glæde sig til …