Så er det tid til Krop & Sjæl Messe 2014 i Kulturhuset Pilegården

hands over blue sky

 

Krop & Sjæl Messen i weekenden er en årlig messe for alle med en interesse eller nysgerrighed for alternative behandlinger og en spirituel vinkel på tilværelsen. Bag messen står blandt andre den lokale forening CHEARTS, som mødes fast i Pilegården omkring en fælles interesse for alternative behandlingsmetoder.

Messen giver som altid et bredt indblik i de alternative behandlingsmetoder. Der er hele 38 stande på årets messe, hvor man kan høre mere om alt lige fra healing, shamanisme, akupunktur og massage til kinesiologi, psykoterapi, japansk liftning og hypnoterapi. På dagen kan man også møde den kristne kirke og få læst bibelvers, lige som der er en bod med økologiske sager og Bachs Blomstermedicin. Sagt på en anden måde: Der er gode chancer for både at støde på noget, som man kender lidt til i forvejen og noget, som man måske aldrig har hørt om før. Entreen koster 25 kroner og giver efterfølgende adgang til en stribe foredrag og demonstrationer, og hen over weekenden tilbyder flere behandlere enten gratis prøvebehandlinger eller behandlinger til til særlige messepriser.

 

Men skal man nu tage alle alternative behandlingsformer for gode varer? Det bliver formanden for den lokale forening CHEARTS, og en af de vigtigste kræfter bag messen, Helle Spangerup, ofte spurgt om:

 

– Da jeg har en meget stor og bred berøringsflade med det alternative, bliver jeg ofte spurgt om, jeg virkelig kan tro på det alt sammen. Svaret er selvfølgelig; nej vel kan jeg da ej! Det ville godt nok være lidt blåøjet, om man bare skulle falde pladask på halen over alt, hvad der er at forskellige retninger og ismer, inden for det alternative. Jeg tror til gengæld på at man skal bruge sin sunde fornuft, og mærke efter, hvad det er man ser, og hører om. Hvis noget gør noget godt for en, jamen, så er det da den ting, man skal vise sin interesse. Jeg vælger til og fra ved at vise interesse for alt jeg møder, og først derefter tager jeg stilling til, om jeg kan tro på det eller ej.

 

Man finder en mere detaljeret oversigt over de mange gratis foredrag og demonstrationer, der finder sted over weekenden på Pilegårdens hjemmeside: www.pilegaarden.kk.dk.

 

Krop & Sjæl Messen finder sted lørdag og søndag den 8. og 9. marts kl. 10-17.

Bus 2A & 10 går lige til døren.