Så er Pejsegaarden i Husum blevet solgt - men bygningerne bevares

Som vi tidligere har fortalt i 2700-netavisen, har Britt Bendixens Pejsegaarden gennem længere tid været til salg. Og i sidste uge blev den i Brønshøj-Husum så historiske bygning så solgt til en lokal investor, Lars Marker.

pejs
 
Det har været kendt i længere tid, at Britt har ønsket at afhænde danseskolen, som har dannet rammer om utroligt mange menneskers oplevelser på et dansegulv. Først under Britts forældre, Mitzi og Frode Bendixen, som etablerede danseskolen i 1945, efterfølgende med Britt og hendes storebror Bo, som de væsentligste drivkræfter og senere også under Niclas Bendixen, som er tredje generation på Pejsegården. Britt og Niclas er sågar begge opvokset der.
 
GaardeErhverv har stået for salget af ejendommen, som netop er blevet købt af den lokale investor, som ønsker at bevare ejendommens funktion.
britt-3-e1391968559407
 
Der er en helt særlig ånd på stedet, og den er jeg enormt glad for at køber også har i sinde at videreføre. Jeg er slet ikke i tvivl om, at vores sted kommer i gode hænder og at fremtiden for Pejsegården ser lys og spændende ud, siger Britt Bendixen.
 
Ejendommen er opført i 1925 og består hovedsageligt af 3 enheder med henholdsvis den oprindelige patriciervilla, mellembygning med selskabslokaler i flere plan, atriumgård m.m. i sammenhæng med villaens stueplan samt tilbygning bestående af hovedindgang, reception, storsal, mindre selskabslokale og pejsestue, så der er masser af muligheder for at udleje lejlighed, såvel som at forpagte danseskole og drive selskabslokaler. Og netop dét ønsker den nye ejer.
 
Ejendommens fremtid
 
Køberen af Pejsegården har fundet ejendommen spændende både som bygning og investering. Han har i sinde at videreføre ejendommens liv og historie, som han finder særdeles bevaringsværdig.
– Jeg har allerede en forpagter for øje, men intet er sikkert endnu – det ville jo være helt fantastisk at kunne drive den ikoniske danseskole videre. Desuden vil jeg gerne udnytte de gode faciliteter til selskaber, eftersom der både forefindes storkøkken og festsale. Jeg tror det kan blive rigtig godt!, siger køberen af Pejsegården, Lars Marker.
 
Dermed kan mange med minder fra det gamle sted ånde lettet op. Pejsegaarden bliver ikke jævnet med jorden men ført videre, så der stadig vil være liv, stemning og aktivitet på Frederikssundsvej 341 i Husum.