Så stoppede BB-toget - var Sundby Idrætspark endestationen på eventyret ?

13316802_1031812493533382_2039124331358219923_o

Et af Brønshøjs forholdsvis sjældne angreb mod Fremad Amagers mål

FODBOLD: Det har været skønt, så længe det har varet. Men søndag blev Brønshøj besejret 2-0 i topopgøret mod Fremad Amager i Sundby Idrætspark, og dermed stoppede succestoget for de sort/gule. I hvert fald midlertidigt. Om det blev endestationen for flere ugers succes vil vise sig allerede næste lørdag, når BB skal helt til Thisted. Den opgave ser nærmest håbløs ud, når man tænker på at nordjyderne fortsat lugter blod og lørdag gennembankede HIK med 6-1 på samme bane, som hvepsene skal besøge. Det vil i allerhøjeste grad kræve mental oprustning og kampgejst at komme op på toget igen, så der bliver noget at arbejde på for både trænerstab og spillere i ugen op til. Man kan også blive lidt betænkelig ved køreturen til Thisted. Den er godt nok sej og trækker tænder ud. Men lad os nu se. Så længe der er liv, er der håb, og BB er fortsat kun et enkelt point efter den livsgivende tredjeplads.

Mindre tilbageslag mod Fremad A

Tekst og foto: Christian Haslund

Brønshøj led et mindre tilbageslag i oprykningskampen, da det blev til et 0-2 nederlag på udebane mod Fremad Amager i søndagens kamp. Men på trods af nederlaget er oprykningen stadig inden for rækkevidde.

Hjemmeholdet startede kampen bedst, og inden vi havde rundet ti minutters spil, havde de blå allerede haft tre afslutninger mod Kasper Vilforts mål.

Faktisk skulle der gå hele ti minutter før Brønshøj var oppe i amagerkanernes felt, og først efter 26 minutter kom den første BB-afslutning, da Jabar Sharza forsøgte sig på frispark, men måtte se forsøget blive reddet.

Fremad Amager fortsatte med at dominere halvlegen og kom frem til masser af skud på mål uden dog at være tæt på – bortset fra én gang, hvor Vilfort måtte ud i fuld længde for at parere bolden.

Men to minutter før pausefløjt brændte det for alvor på nede i Brønshøj-feltet. Nicolas Mortensen fik prikket bolden forbi Vilfort, men takket være et fænomenalt tilbageløb af Jeffrey Ofori, hvor han med en lang tå fik sendt bolden ud til hjørne i sidste øjeblik, stod det stadig 0-0.

Bedst som det så ud til at 1. halvleg sluttede målløs dukkede Finnur Justinussen op i venstre side, hvor han snød offside-fælden. Han tog et træk ind i feltet og med et hårdt, fladt skud sendte han bolden i netmaskerne til en pauseføring på 1-0 til værterne.

13268557_1031812240200074_1573067879569950593_o

Træner og spillere taler om, hvordan de sidste 45 minutter skal gribes an

I 2. halvleg fik Brønshøj presset Fremad Amager langt tilbage, og hjemmeholdet stod dybt og satsede på omstillinger. Men på trods af et stort spilovertag til hvepsene var der langt mellem chancerne, selvom de sort/gule brød igennem i venstre side flere gange.

Der skulle gå tyve minutter før første afslutning kom i 2. halvleg, da Jonas Skovengaard forsøgte sig med venstrebenet, men afslutningen manglede fart og voldte ingen problemer for Alexander Horsebøg.

Fremad Amager kom også først frem til afslutninger i sidste halvdel af 2. halvleg, men præcisionen manglede hos amagerkanerne indtil det 80. minut. Her fik hjemmeholdet frispark ude i deres højre side, og hvad der var tænkt som et indlæg af Olcay Senoglu endte i stedet med at gå hele vejen gennem feltet og i kassen. 2-0 til værterne.

Minuttet efter var Sharza tæt på at reducere til 1-2 og dermed skabe fornyet spænding i kampen, men sigtekornet var ikke indstillet hos hvepsenes topscorer, der overplacerede sit skud og sendte den over mål.

Det var det sidste der skete i kampen, og Fremad tog en fortjent 2-0 sejr i en kamp, hvor de bare var skarpere i begge feltet, hurtigere på bolden og først på andenboldene det meste af tiden.

Til sidst skal der lyde stor ros til de mange hvepse, som var mødt op i Sundby Idrætspark, og ikke engang et nederlag eller slutfløjtet kunne få fansene til at holde op med at synge. Hele ti minutter efter kampen stod de stadig på tribunen og sang.

13235337_1027508820630416_3327212123831980039_o

Mens det efterhånden lugter af oprykning i Fremad Amager, så røg hvepsene ned på 5. pladsen, men oprykningen er stadig inden for rækkevidde. Hvepsene kan selv afgøre det, og de kan passende starte i næste weekend, hvor der venter endnu en udekamp.

Her skal Brønshøj langt nordpå til Thisted, hvor de med en sejr kan lægge afstand til thyboerne i et snævert felt af oprykningskandidater, hvor der er to point mellem nummer tre og nummer 7. Kampen fløjtes i gang på lørdag den 4. juni kl. 15.