Sådan så der ud fra 10-meter vippen i Bellahøj Badet lige før man vovede springet
Og så var man ved at gå til at skræk – og fortrød bitterligt, at man havde taget klatreturen op af de mange væmmelige stejle trappetrin. Man kiggede lige ned i det klorblå vand, mens bademesteren råbte og skreg, at man skulle springe, for han havde jo ryddet bassinet, så man ikke risikerede at ramme nogen. Nede fra jorden så 10-meteren ikke ud af så meget, men havde man først vovet sig derop og kiggede ned, så virkede det nærmest som man stod på Mount Everest ! Sådan føltes det. Har nogen af læserne prøvet fornemmelsen, så lad os høre historien.
Ja det gamle Bellahøj Bad betød meget for mange. Det så vi på netavisen tydelige eksempler med næsten 27.000, som var inde og læse samt give sit besyv med, da vi bragte en nostalgisk historie om Brønshøjs pragtfulde oase for nylig. På flere opfordringer bringer vi her endnu nogle skønne øjeblikke fra de glade dage.
Mon ikke 3-meteren trods alt var den mest brugte og populære vippe, hvor man både kunne lave seriøse flotte spring, men også kunne klovne. Den var næsten konstant i brug, og her kunne man springe, uden bademesteren stod og råbte vildt.
Også de små havde gode betingelser for at have det skønt i vandet med de specielle børnebassiner til, hvor dybden var moderat. Her holdt mange forældre af at sidde og nyde solen, mens de små hoppede i det indbydende vand. Der blev også nydt adskillige madpakker siddende på fliserne en højsommerdag.
Det vakte stor glæde, da man fik installeret en vandrutsjebane ovre ved de lavere bassiner. Der var næsten konstant kø ved trappen, som førte op til “startbanen”. Børnene havde det pragtfuldt – og udtrykket vandskræk fandtes overhovedet ikke. Også de voksne sneg sig op og fik en tur. Hvor mange kan egentlig huske vandets temperatur – var det ikke omkring 21-22 grader i gennemsnit ? På en gråvejrsdag var det i hvert fald svært at komme op igen, når først man var i.