Sidste Orgeltrilogi i Kapernaumskirken

                                                      Lindy Rosborg

Lindy Rosborg, som spiller den sidste af tre orgelkoncerter på torsdag den 22.januar kl. 17 i Kapernaumskirken, Frederikssundsvej 45.

Torsdag den 22. januar kl. 17 følger sidste koncert i Kapernaumskirkens orgeltrilogi. Det er Lindy Rosborg, til daglig én af de 3 organister ved Københavns Domkirke, som sidder på orgelbænken.

– Vore orgelkoncerter har været godt besøgt her i januar, hvor der netop ikke sker så meget endnu rundt omkring på musikfronten. Spændende at folk dukker op for at lytte med – men det er jo også et instrument, hvor man kan spille én mand som et helt orkester, siger organist Peter Brenøe Lange.

Og som et helt orkester kommer det også til at lyde på torsdag, når Lindy Rosborg tager fat med værker af barokmesteren Dietrich Buxtehude, svenskeren Oscar Lindberg og vores egen gode danske Carl Nielsen. Sidstnævnte blev født for 150 år siden, i 1865, hvorfor år 2015 er et rigtigt Carl Nielsen år. Han blev født i trange kår og voksede op i Nr. Lyndelse på Fyn, tog vejen over Det Fynske Livregiments Musikkorps, og fortsatte sin vej til ”verdensberømmelse i Danmark” via Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Det Kgl. Kapel og hvervet som både komponist og konservatorielærer. Bedre fås det ikke. En mand af folket, som blev laurbærkranset af befolkningen på sin 60 års dag.

Der venter en stor koncertoplevelse med Lindy Rosborg torsdag den 22. januar kl. 17.

Gratis adgang og efter koncerten inviterer kirken på en forfriskning.