Lokale Silas Holst klar til ny spændende opgave med hovedrolle i "Dirty Dancing"

Dirty Dancing The Musical, hovedcastet - fotograf Ulrik JantzenHovedpersonerne i “Dirty Dancing”

Nedtællingen til en af årets allermest ventede teaterforestillinger er gået ind i sin afgørende fase. Over 100.000 billetter er allerede solgt til DIRTY DANCING – THE MUSICAL i Tivolis Koncertsal, og tusinder af fans holder vejret indtil danmarkspremieren den 26. februar.

Foto: Ulrik Jantzen

Mandag den 12. januar var hele holdet for første gang samlet til den allerførste prøve på forestillingen.  Her mødtes det stjernespækkede cast i Lumbye Salen i Tivoli. Forestillingens instruktør Anders Albien præsenterede sine tanker om forestillingen, og derefter blev hele manuskriptet læst og sunget igennem af det store cast.

Laura Drasbæk, Silas Holst og Mathilde Norholt - fotograf Ulrik Jantzen

Så læses der. Fra venstre Laura Drasbæk, Silas Holst og Mathilde Norholt.

Når DIRTY DANCING – THE MUSICAL for første gang nogensinde bliver opført i Danmark bliver det med et stjernehold bestående af bl.a. vor egen Silas Holst, Mathilde Norholt, Robert Hansen, Laura Drasbæk, Karina Frimodt og Kirsten Norholt. Musicalen har for længst slået sig fast som et langtidsholdbart globalt fænomen og har været opført med succes overalt i verden.

DIRTY DANCING – THE MUSICAL spiller i Tivolis Koncertsal indtil den 30. april, hvorefter den flyttes til Musikhuset i Aarhus og spiller i perioden 8.-31. maj.

Hvem er med ? 

CAST

MATHILDE NORHOLT / Frances “Baby” Houseman

SILAS HOLST / Johnny Castle

KARINA FRIMODT / Penny Johnson

CHRISTIAN MOSBÆK / Dr. Jake Houseman

KIRSTEN NORHOLT / Marjorie Houseman

LAURA DRASBÆK / Lisa Houseman

MR. SCHUMACHER / Claus Bue

ROBERT HANSEN / Neil Kellerman

DICK KAYSØ / Max Kellerman

JAMES SAMPSON / Tito Suarez

LINE KROGHOLM/ Elisabeth

HENRIK LAUNBJERG / Jordan og Moe Pressman

Samt stort ensemble og orkester.

Dirty Dancing The Musical, hele castet - fotograf Ulrik Jantzen

Hele holdet bag den kommende musical

Fænomenet ”Dirty Dancing”

Ingen havde forudset, at filmen ”Dirty Dancing” ville blive et langtidsholdbart globalt fænomen, da den fik premiere på et skrabet budget i 1987. Den tog alt og alle med storm og blev et verdensomspændende publikumshit, og Patrick Swayze fik øjeblikkeligt status som en af tidens største filmstjerner. Filmens enkle, men stærke kærlighedshistorie kombineret med kæmpehits som ”Hungry Eyes”, ”Do You Love Me”, ”She’s Like the Wind”, ”Stay” og den Oscar-belønnede ”(I’ve had) The Time of My Life” har ikoniseret den til en af verdens mest populære ungdoms-musicals nogensinde på linje med Grease, og siden den fik verdenspremiere som teatermusical i 2004 på Theatre Royal i Sydney, har den slået billetsalgsrekorder, hvor end den har været opført, bl.a. Melbourne, Utrecht, Stockholm, Hamburg, Cape Town, Johannesburg, Toronto, Boston, Chicago samt Aldwych Theatre i London, hvor den i 2006 fik premiere med det største forsalg i West Ends historie.

Handlingen

Handlingen i DIRTY DANCING – THE MUSICAL udspiller sig henover sommeren 1963 på et fornemt kursted i det nordøstlige USA. Den naive og sky rigmandspige Frances ”Baby” er på sommerferie med sin søster og deres forældre. ”Baby’s” verden er pæn og poleret, og først da hun møder den karismatiske danselærer Johnny og hans venner, går hendes porcelænsverden itu, og virkeligheden slår rod i ”Baby”. DIRTY DANCING – THE MUSICAL er en gribende kærlighedshistorie og coming-of-age-fortælling om ”Den grimme ælling”, der forvandles til en smuk – og fantastisk dansende – svane garneret med uforglemmelige sange og dampende hede dansenumre.