Solstrålehistorie fra Louis Nielsen

FieAruphani-Bagamoyo-marts2014 (-15) 

– sætter vild rekord i Tanzania

 

Briller med styrke på minus 15 ændrede livet for 55-årig kvinde

 

– En helt igennem fantastisk oplevelse – vi troede nærmest, det var løgn. Utroligt, at man kan være så heldig.

Chefoptiker Farhad Tabrizi fra optikerkæden Louis Nielsen har svært ved at få armene ned, efter at han netop er vendt hjem fra Tanzania med en helt uventet god fornemmelse i maven: En 55-årig kvinde, Fie Aruphani, fik fra det ene sekund til det andet et helt nyt liv, da det lykkedes Louis Nielsens rullende optikerklinik at give hende briller, der passede perfekt til hendes syn. Briller med en næsten uhørt høj styrke på minus 15.

Jublende lykkelig

– Vi havde godt set, at der blandt de tusindvis af brugte briller, vi havde med til hjælpeprojektet, var et par med en minusstyrke på 15. Dem havde vi bestemt ikke regnet med at komme af med, og de var egentlig blevet lagt lidt væk, for det ville i allerhøjeste grad være usædvanligt, hvis nogen kunne bruge dem, fortæller Farhad Tabrizi.

 

 

–  Men pludselig kommer den her 55-årige kvinde så, og det hele går op i en højere enhed. Jeg målte hendes syn til minus 15,25, og det passede jo nærmest perfekt med de briller. Hun blev jublende lykkelig, og vi andre fik store klumper i halsen. Bare tanken om, at hun kunne gå hjem og se sin familie tydeligt for måske første gang nogensinde … virkelig rørende, konstaterer chefoptikeren.

Doneret af Anni fra Rynkeby
Brillerne var doneret af 59-årige Anni Rasmussen, Rynkeby, som havde indleveret dem hos Louis Nielsen i Odense. Hun ved alt om, hvad det vil sige at være mere end almindeligt nærsynet, og hun glæder sig i høj grad over, at hendes gamle briller nu er kommet på den helt rigtige næse i Tanzania.  

 

– Jeg har haft dårlige øjne fra barnsben af, og når man kommer op på minus 15, så er det forfærdeligt. Næsten som at være blind. Så jeg kan levende sætte mig ind i, hvordan kvinden i Tanzania har fået et nyt liv, siger Anni Rasmussen, der ikke længere selv havde brug for brillerne, fordi hun er blevet opereret for grå stær.

 

– Så nu bruger jeg kun minus 3. Men jeg tror faktisk, jeg har flere par briller med minus 15 eller lignende styrker liggende. Dem får jeg også lige afleveret hos Louis Nielsen, lover hun.

 

Den hidtidige rekord for Louis Nielsens rullende optikerklink er over fire år gammel og lød på briller med en styrke på minus 13. Hjælpeprojektet, der er bemandet med skiftende chefoptikere og ansatte fra Louis Nielsen i hele Danmark, kører i Tanzania seks-otte gange om året –  på turen i den sidste uge af marts lykkedes det Farhad Tabrizi og resten af holdet at dele 1.100 par brugte briller ud i Bagamoyo lidt nord for Dar es-Salaam.

 

Dermed har Louis Nielsen nu hjulpet i alt over 20.000 mennesker i Tanzania med at få et bedre syn og et bedre liv – med Fie Aruphani som den måske allergladeste af dem allesammen.

 

BILLEDTEKST: 55-årige Fie Aruphani fik ændret sit liv, da Louis Nielsens hjælpeprojekt mødte hende i Bagamoyo i Tanzania og gav hende Anni Andersens brugte, sjældne briller

 

 

 

###